49

Делян Добрев с 3 сценария за кабинет

49-ото НС трябва да излъчи правителство за 4 години. Всеки предварително обявен, по-къс срок обрича този кабинет на пораженческо мислене и липса на решителност за вземане на непопулярни, но съществено важни решения за реформи, смята депутатът от ГЕРБ

Три варианта за кабинет очерта в социалните мрежи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев рано в неделя сутрин. В първия от тях той очерта десен кабинет, в който включва ДБ, но не и партньорите им в коалицията - ПП.

 "49-ото НС трябва да излъчи правителство за 4 години. Всеки предварително обявен, по-къс срок обрича този кабинет на пораженческо мислене и липса на решителност за вземане на непопулярни, но съществено важни решения за реформи", ктегоричен е той.

Добрев уточнява, че във всяко управление бюджетът е законът, около който се търси консенсус и мнозинство. "Днес това важи с още по-голяма сила заради финансовия погром в държавата след управлението на финансите от Асен Василев - рекорден дефицит за последните 25 години, рекорден дълг, реален риск от вдигане на данъци и/или намаляване на социални плащания", смята бившият енергиен министър на ГЕРБ. 

Според него има три принципни решения.
Първото е дясно правителство, което определя като "математически възможно", тъй като би трябвало да събере 142 депутати - 69 от ГЕРБ, 36 от ДПС, 26 от ДБ и 11 от ИТН. В сметките си за този вариант той изключва коалиционните партньори на "Демократична България"  - "Продължаваме промяната".

Вторият вариант според Добрев е ляво правителство. "ПП - 38 депутата, БСП - 23 депутата. Математически невъзможно - 61 депутата. "Възраждане" е несистемен играч с 37 депутати, който е неприемлив и не може да участва в никое мнозинство", посочва народният представител.

Като обобщение той посочва, че разпределението на силите е било много подобно и в предното народно събрание, ще бъде същото и в следващото НС. 5 пъти гласувахме и произведохме почти идентичен резултат, напомня той.

"Ще настъпим ли пак мотиката? Колко още избори ще проведем, докато някои политици преглътнат егото си? Дали няма да е късно за държавата?", завършва публикацията си във фейсбук Добрев.

Миналата седмица ПП-ДБ обявиха състав на кабинет, но отказаха да го съгласуват с ГЕРБ или да коригират имената. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна преговори с останалите парламентарни сили, но показа, че още не е затворил варатата за втората по големина сила и упълномощи своите да продължат да работят с тях по управленската програма.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
В НОВА ТВ ВРИ И КИПИ!Ето как посрещнаха депутат,Добрев побесня:Има пси

В НОВА ТВ ВРИ И КИПИ!Ето как посрещнаха депутат,Добрев побесня:Има пси

07.05.2023 | 22:41

Има психочно болни,но… https://demokrat.bg/archives/21042

Отговори
3 0
Ко кензъте бе Дилянчо та толкова лапате

Ко кензъте бе Дилянчо та толкова лапате

07.05.2023 | 19:05

Шъ забравите за хемороидите Друг ще ви бъде проблема

Отговори
2 1
добри делянов

добри делянов

07.05.2023 | 14:44

Докато този и другите му колеги от крадливия гроб,не бъдат тикнати където трябва няма да се оправи държавата.Те спъват всички реформи.А вие му давате да изказва мнение за правителство.

Отговори
4 1
Еми,давайте с мнозинствата и като гледам,по-възможното е дясно,което

Еми,давайте с мнозинствата и като гледам,по-възможното е дясно,което

07.05.2023 | 12:43

Си е и по конституция с избор на първата спечелила партия.ПП като щат,нека си се тръшкат на воля,че не били съгласни.Да си реват встрани като опозиция,каквото щат-те и без това са си детската градина в политиката.

Отговори
5 14
Коя Калина?

Коя Калина?

07.05.2023 | 12:51

Тоооочно така! Заедна с Малкото ДПС, Голямото ДПС и въззраждане - хоп - ето го желязно и стабилно мнозинство!

Отговори
20 1

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”