4020

БЗНС казва през септември кои кандидат-кметове ще подкрепи

БЗНС излезе днес със своя официална позиция за напрежението по време на събранието на софийската организация на земеделците в понеделник, за което "Марица" също писа. На сбирката земеделците са обсъждали номинациите на кандидатите за кмет на столицата и кого да подкрепят, като болшинството настоявали това да е Вили Лилков, а не Васил Терзиев, който е издигнат от ПП-ДБ. Припомняме, че преди изборите БЗНС се включи в коалицията от партии и организации, подкрепящи именно ПП-ДБ.

Ето пълният текст на съобщението от пресцентъра на БЗНС:

"В някои национални и регионални медии беше публикувана информация за проведено събрание на софийската ни организация на 24.07.2023 г. В тях се твърди, че е взето решение да бъде подкрепена кандидатурата на Вили Лилков за кмет на София. Демократизмът в БЗНС дава право на общинските структури да обсъждат и правят предложения за издигане или подкрепа на общински кандидат-кметове.

Постоянното присъствие на БЗНС приветства дискусията, която е започнала по места за участието на БЗНС на местните избори. В същото време припомня, че окончателното решение зад кои кандидати и в кои населени места ще застане БНЗС на местния вот, съгласно Устава на БЗНС, се взема от Управителния съвет. Той трябва да излезе с официално становище през септември. До тогава всяко едно решение не може да бъде прието за официално."

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
НЕ на Васил Терзиев,Да на Вили Лилков!

НЕ на Васил Терзиев,Да на Вили Лилков!

31.07.2023 | 10:57

Така ще гласува БЗНС!

Отговори
4 0
ЦИК

ЦИК

27.07.2023 | 20:17

Проверка в ЦИК показва че, такава партия няма! След като, БеЗеНеСето беше председателствувано от Анастасия Мозер, партията спря да съществува! В Пловдив областния, кмета на града и кметовете по квартали ги намира, определя, гласува и назначава, всеобщия любимец и обожаван от всички пловдивчани, самият „Император“ на града г-н Иван Тотев! Пресен пример, областния!

Отговори
2 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?