1939

БСП: Сезираме главния прокурор за готвена намеса в изборите

БСП обяви, че сезира главния прокурор за възможна манипулация на предстоящите избори.

"Днес зам.-министърът на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че напуска поста си поради липса на прозрачност. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на директорите на “Информационно обслужване”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е съставен според резултатите от конкурса. Той заявява,че не може да приеме това и че във всяко свое действие се ръководи от желанието да има прозрачност на процеса, ефективност на резултатите, както и да се защити националната сигурност, които са ключови условия за нормалното протичане на предстоящите избори", пишат още от "Позитано" 20.

Според тях подадената от Благовест Кирилов оставка сигнализира за точно обратното – липса на тези условия и сериозна заплаха за нормалното провеждане на предстоящите избори.

От левицата припомнят, че вече са сигнализирали ОССЕ и ПАСЕ за "недопустимата намеса на служебното правителство в изборите, насрочени за 02.04.2023 г."

Тогава изпратихме документи с конкретни данни за поредното недопустимо вмешателство в предстоящите извънредни парламентарни избори от страна на служебния кабинет на президента Румен Радев. За това вече свидетелстват и лица от служебния кабинет на президента - зам.-министър на електронното управление от кабинета на Радев признава за съществуващия риск от манипулация на изборите", казват още от партията. 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
комунист

комунист

16.02.2023 | 14:16

Всеки който гласува с машини дава гласа си за ПП.Такъв е софтуера.Затова реват ,че искат машани.Всеки който има акъл в главата или да не гласува или да гласува с хартия.

Отговори
1 3
Корнелата разчиташе с тая хартиена бюлетина

Корнелата разчиташе с тая хартиена бюлетина

15.02.2023 | 22:57

да улесни пенсионерите си. Щото и е толкоз акъла.

Отговори
3 3
777

777

15.02.2023 | 20:19

Намесата е от второразрядния дебил чиновник от сащ

Отговори
7 5
Проф. Тюфлеков

Проф. Тюфлеков

15.02.2023 | 19:49

Късно е чадо, мандалото падна с ваша подкрепа. Сега ще видите възкръснали два милиона мъртви души с хартиената бюлетина но не във ваша полза а на ГЕРБ. Само си го направихте и ще издухате супата

Отговори
10 5

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?