46

БСП регистрира архитект за кмет на Пловдив, бивш министър - за районен кмет

Арх. Костадин Палазов ще се бори за кметския пост в Пловдив, а бившият министър на земеделието в служебното правителство проф. Христо Бозуков, който е и директор на Института по тютюна - за кмет на район “”Южен”  Кандидатите на БСП за България  бяха регистрирани днес в ОИК - Пловдив.

Иван Петков, депутат и шеф на градската организация, представи кандидатите пред медиите, като подчерта, че тръгват на местните избори обединени.

Анелия Кирова, бивш общински съветник на БСП от 2003 до 2007 г, е кандидат за кмет на “Тракия”. Минка Сърнешка ще се бори за “Централен”, юристът Мартин Стойчев - за “Северен”, Димитър Джевизов - за “Източен”. Наум Китанов, който също е юрист - за “Западен”.

Листата за Общинския съвет е от 45 кандидати с водач Калин Милчев. Арх. Палазов е на второ място.

Двама в листата са на по 22 години, от сферата на културата. "Една от най-младите листи", изтъкна Иван Петков.

Визията на БСП за управлението на Пловдив ще бъде представена утре. Иван Петков  посочи, че основните приоритети са благоустрояването, зелените площи, река Марица, изоставена в последните години, нови детски градини и ясли. 

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Нищо ново под слънцето...

Нищо ново под слънцето...

25.09.2023 | 17:42

… Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!… Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един!… Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена!… Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата – не може. Не си ли с тях – спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска – я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка – дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам…” (от “Бай Ганьо у Иречека”)

Отговори
2 0
Срамота

Срамота

25.09.2023 | 14:39

Ми трябваше лидера да издигнете за кмет!Бе бе то и тогава и два мандата в общинския съвет нямаше да имате!Или той гледа на високо и към министерския съвет ,когато вземете властта!На КуКуВо лято!Ей ,съсипахте я тази партия и помен не остана!

Отговори
5 1
rtytry

rtytry

25.09.2023 | 14:29

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: -=-=-=----- https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 3
Възраждане

Възраждане

25.09.2023 | 13:53

Коя беше тази партия БСП

Отговори
5 4
а къде е твоето

а къде е твоето

25.09.2023 | 16:01

СДС?

Отговори
1 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата