71

Борисов: Трябва да направим правителство с ПП-ДБ въпреки Атанас Атанасов

ГЕРБ искат да са честни, затова не приемат ротационно председателство на парламента, заяви лидерът на  ГЕРБ

 

Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-доброто за България. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента преди рекордно краткото заседание на НС, пише dnes.dir.bg.

Имаме много ясни задачи - правителство между тези две партии, правим всичко възможно, въпреки Атанас Атанасов. Денков и Гюров дойдоха при мен, разбрахме се да излъчим преговорни групи, работиха три часа следобед. Последното, за което си мисля, е великденска ваканция", заяви той. И допълни, че ГЕРБ искат да са честни, затова не приемат ротационно председателство на НС.

Според него Атанасов е споменал името му 60 пъти. "Безотговорно към парламента е Лена Бориславова да се откаже от депутатското си място", смята Борисов.

Днес ще направим 2 комисии от двете групи - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - правна и финансово-бюджетна, за да разгледаме бюджетна програма. Нашият основен приоритет е правителство между ГЕРБ и ПП. Готови сме на много компромиси, добави Борисов.

Между толкова враждуващи лидери и поддръжници, забавянето на избор на председател е много важно, за да може тези комисии да поработят и да намерим общи неща между нас, допълни лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че друг вариант за съставянето на кабинет няма.

"Забавянето на избор на председател е полезно, да могат комисиите да поработят, да намерят общи неща. Аз искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-невредно за страната", заяви бившият премиер.

Той посочи, че когато имаш цел, друг вариант няма, но след това допълни:

"Ако не се случи, има друг план, ще го кажа след като не се изпълни този". Борисов обясни, че има много повече конструктивност от страна на лидерите на ПП.

Ние с "Продължаваме промяната" сме самодостатъчни, така че няма как да се избере председател, докато се водят преговорите между ПП и ГЕРБ.

Той посочи, че в Румъния има принцип да се ротират премиери:

"Затова и толкова внимателно формулирахме вчера, че между толкова враждуващи политици ни трябва време и затова и забавянето на избор за председател е полезно, за да спечели време тези работни групи да работят". 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 6 оценки
1/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
дЕдо Шоро

дЕдо Шоро

13.04.2023 | 14:16

Пращай го за Украйна, да води шорошоядска дружина!

Отговори
0 2
........Ужас!

........Ужас!

13.04.2023 | 13:16

Бог да ни на помощ!Тази"коалиция"ще погребе страната!

Отговори
2 3
ЕДИНСТВЕНИЯТ НОРМАЛЕН

ЕДИНСТВЕНИЯТ НОРМАЛЕН

13.04.2023 | 12:15

ЛИДЕР Е БОРИСОВ! Всички погледи са насочени към него. Да се правят компромиси е СИЛА!! , ЗАЩОТО СА В ИМЕТО НА БЪЛГАРЯ И НЕЙНИТЕ ГОЛЕМИ ЦЕЛИ. Всички политически мишки, които саботират неговите усилия са национални предатели!

Отговори
3 8
Какво???

Какво???

13.04.2023 | 11:20

Какво ви бърка генерал Атанасов на СИКаджийските уйдурми бе, Тиквуняк?

Отговори
19 5

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?