46

Борисов срещу Ицо Хазарта и Слави срещу Нинова: Кой влиза в челен сблъсък на изборите

Изтече крайният срок, в който партиите и коалициите имаха възможност да регистрират листите си за вота на 2 април. Без особени изненади остават лидерските битки в големите областни градове. 

В 25-и многомандатен избирателен район в София влизат в битка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Корнелия Нинова от БСП, Христо Петров- Ицо Хазарта - от коалицията "Продължаваме промяната" и "Демократична България" и Костадин Костадинов от "Възраждане". 

Оспорвана ще е надпреварата и в 23-и район в София. От ГЕРБ залагат на лидера на СДС - Румен Христов. Срещу него се изправя Кирил Петков от "Продължаваме промяната - Демократична България". От същата коалиция в този район ще се яви и изключеният от БСП Явор Божанков.

В 24-и избирателен район в столицата ще се състезават Христо Иванов от коалицията "Продължаваме промяната-ДБ" и Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Срещу тях ще се изправи Георги Свиленски от БСП и лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Асен Василев ще води листата на новата формация в Хасково. Той се изправя срещу Делян Добрев. В Кърджали лидерът на ДПС Мустафа Карадайь ще се изправи срещу Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС. Водач на коалицията "Продължаваме промяната" - "Демократична България" за Кърджали ще е генерал Атанас Атанасов. 

В Благоевград лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който ще води листа и в Стара Загора, се изправя срещу Корнелия Нинова, Росен Желязков и Делян Пеевски, който пък е водач и в Пазарджик. 

В Пловдив сили ще мерят Бойко Борисов, Никола Минчев, Стефан Янев и Кристиян Вигенин.

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
комунист

комунист

02.03.2023 | 06:46

Няма и не може да има никакви битки защото всички са представители на буржоазните класи.Народа спи или се забавлява както казват по телевизиите.

Отговори
1 0
Един шофьор

Един шофьор

01.03.2023 | 07:11

Няма ли кой да им каже на тези хора , че народа не ги иска вече. До кога ще се напъват?

Отговори
6 1
Манол

Манол

01.03.2023 | 06:53

Ами аз не знам колко ми е заплатата и кога се плаща, май джобните са ми доста повече. Ми като има балъци да работят...

Отговори
1 2
Как няма да се натискаш

Как няма да се натискаш

01.03.2023 | 06:23

да си депутат, който пълни джоба от нищоправене. „Народното събрание - документира Константин Иречек, - множество полуобразовани простаци или селяни; всеки говори колкото си иска - цели заседания минават в празни приказки. Един стане и говори нещо, друг веднага се обажда и му възразява, и така се кара.“ Днес най-мъдрите глави на нацията вземат три средностатистически заплати. Тоест парламентарното братство е три нива над обикновения българин. Към сумата се начисляват добавки за ръководни постове в групите и комисиите. Отделно са средствата за приемни, сътрудници, венци и букети. Като се тегли чертата, един депутат излиза на хазната над 10 000 лева всеки календарен месец.

Отговори
4 0
Нищо ново

Нищо ново

01.03.2023 | 06:17

„Довиждане!“, казват си професионалните депутати при всяко разпускане на Народното събрание. Не се сбогуват, защото ще се видят същите след следващите избори. Отново разединени за добруването на отечеството и обединени около собственото благоденствие.

Отговори
5 1
Обзалагам се

Обзалагам се

01.03.2023 | 05:58

че тази снимка е перфектна за плакат на цирк "Балкански"

Отговори
4 1
Борисов срещу Ицо Хазарта

Борисов срещу Ицо Хазарта

01.03.2023 | 00:11

Обзалагам се, че Ицо ще размагнетизира Борисов!

Отговори
11 1

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?