46

Борисов и Минчев избраха да са депутати от Пловдив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра да стане депутат от Пловдив. Досега в продължение на години бившият премиер участваше в изборите за парламент като водач в партийната листа в 16. МИР под тепетата. Едновременно с това името му стоеше начело и на листата на ГЕРБ-СДС в столичния 23. МИР. Обикновено след изборите той влизаше в депутатския списък като народен избраник от София, след което отстъпваше мястото си на следващите в списъка - и там, и в Пловдив.

Сега обаче още по време на предизборната кампания Бойко Борисов се зарече, че този пък ще влезе в Народното събрание като депутат. И за да бъде изненадата пълна, този път той предпочете да бъде представител на Пловдив. Така заедно с него от партията в областния град в парламента отиват още Радомир Чолаков и  Десислава Трифонова.

Според оповестения от ЦИК в петък списък на народните избраници най-много депутати в Пловдив - четирима, вкарва обединението „Продължаваме промяната-Демократична България“. Това са бившият шеф на парламента Никола Минчев, който също предпочете Пловдив пред София, издателят Манол Пейков, бившият областен управител Йордан Иванов и ексшефът на БАБХ Христо Даскалов.

От „Възраждане“ в Народното събрание влизат двама - Ангел Георгиев и Емил Янков. „БСП за България“ праща в парламента Иван Петков - Бебето. „Има такъв народ“ ще се представлява от бившия регионален министър Гроздан Караджов.

След преразпределението на мандатите дванадесетият от Пловдив отиде при ДПС, като в парламента влиза Танер Али.

В Пловдивска област няма изненади сред народните избраници. От ГЕРБ-СДС в Народното събрание изпращат трима - Вежди Рашидов, Младен Шишков и Иван Червенков. Двама са представителите на ПП-ДБ - Росен Костурков и Стою Стоев. От „БСП за България“ влизат двама - Манол Генов и Калин Калапанков. Толкова са и депутатите на „Възраждане“ от региона -  Кръстьо Врачев и Димитър Гюрев. ИТН и ДПС пращат в парламента по един народен представител от региона. Партията на Слави Трифонов ще представлява Станислав Балабанов, а народен представител от ДПС ще бъде Рамадан Аталай.

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Агент "Буда"

Агент "Буда"

10.04.2023 | 13:09

Така ми наредиха Иван Кръстев и Прокопиев. А за Тотев за откраднатите един милион от зоологическата градина ще видим как ще го спасяваме или ще го хвърлим в "Южен" и без това там е затворено отвсякъде.

Отговори
5 5
Куката

Куката

11.04.2023 | 08:58

Така ми наредиха ония, дето ме изкараха от затвора Панкрац навремето.

Отговори
7 2
ВСИ

ВСИ

10.04.2023 | 12:24

Бат Бойко постъпи достойно. Шилето направи Пловдив шампион по мръсен въздух, вместо наказание драпа да е депутат. Бай Тошо всички провалени кадри ги издигаше на по-висши постове, да не заприличаме на бкп.

Отговори
4 4

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?