49

Борислав Гуцанов: При първа възможност БСП ще внесе вот на недоверие към правителството

„За много по-малък скандал, ако си спомняте „Уотъргейт", в САЩ падна президентът, докато при нас изтича такъв запис и те говорят за тази пералня, 6 месеца ще тупаме топката с тази комисия, за да може да изперем образа на г-н Борисов”, заяви депутатът от ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов по Нова, визирайки изтеклите записи от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

„На лидерите на двете партии, които в момента управляват - Бойко Борисов и Кирил Петков, им се искат имунитетите, те не ги дават и се прави някаква комисия, разбира се, че ще имаме против. Ако тези хора наистина са лидери на партии, отдавна трябваше сами да си дадат имунитетите”, посочи още народният представител. По думите на Гуцанов операция “Чисти ръце“ трябва да бъде проведена, като дори е много закъсняла.

 Той не изключи нови избори и обяви, че "при първа първа възможност от БСП ще внесем вот на недоверие към правителството".

На въпрос трябва ли да бъде премахната фигурата на главния прокурор Гуцанов посочи: "От БСП много ясно казахме, че няма да участваме в подобни разговори за промяна на Конституцията. Това Народно събрание няма капацитета да избере председател на една комисия, която въобще не трябва да я има, а ние говорим за промяна на основния закон".

„Напълно съм съгласен с тезата, че са закъснели действията на главния прокурор. Гешев е един елемент от всички тези неща, които се случват. Фактът, че изтекоха подобни записи, това е предварително нагласено да има такава комисия. Защо те не си подадат имунитетите?", попита депутатът от БСП.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ГРУХ ГРУХ ЧЕРВЕН СМЪРДУХ

ГРУХ ГРУХ ЧЕРВЕН СМЪРДУХ

05.09.2023 | 08:31

ГУЦАРАКИ , ПОТРОШИ ВИ СГЛОБКАТА ЧЕРВЕНАТА КРАДЛИВА КОЧИНА.

Отговори
1 0
Батко

Батко

21.06.2023 | 19:34

БСП, Вие кои бяхте?

Отговори
2 0
Koпейката

Koпейката

15.06.2023 | 10:04

Само така, всички ще се съберем под кафяво-червените Zнамена със свастики и ще свалиме правителството!

Отговори
7 4
Съгласен

Съгласен

16.06.2023 | 16:46

Новото правителство още не е започнало да работи но Българската Комунистическа Партия заедно с руското Възраждане вече уволнява. Не знам само защо правят избори да харчат европейски пари, че и ние да си губим времето да ходим да гласуваме. Другарят Радев да си назначи пожизнено правителство, както му е наредено от Кремъл и всичко да си е както си бяхме свикнали за 45 години миналия век. За чий ни е демокрация като путин вече го е измислил за нас.

Отговори
3 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?