71

Без евакуация и спиране на вота при бомбени заплахи на 2 април

Дори лавината от бомбени заплахи да продължи и на 2 април, гласуването в училищата с изборни секции няма да бъде спирано, нито пък ще се пристъпва към евакуация. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Иван Демерджиев преди заседанието на служебното правителство.

"МВР ще поеме охраната на всички изборни секции от събота и така ще бъде до края на изборния процес. Така че  в деня на изборите, дори да постъпят сигнали за взривни устройства, то те няма как да бъдат поставени. Охраната ще бъде непрекъсната от събота до пълното приключване на изборния процес", допълни той.

Демерджиев напомни, че полицията ще извърши физическа проверка на всяка секция в събота и ще ги поеме под охрана.

"Съветвам хората спокойно да упражнят правото си на глас. Няма да е възможно да се постави взривно устройство", категоричен е вътрешният министър. 

Той добави също, че до часове може да стане ясно откъде идват бомбените заплахи за училищата.  В момента вървяло разследването на територията на няколко държави.„Много е напреднало. буквално до часове можем да имаме информация откъде идват заплахите, работи се на територията на няколко държави, изясняват се обстоятелствата. В момента, в който има яснота, информацията ще бъде изнесена пред медиите", ангажира се вътрешният министър. Той коментира и изявлението си от предния ден, че най-вероятно бомбените заплахи са руска хибридна атака на територията на целия ЕС.

"Не съм замесвал руската държава по никакъв начин, говорих за хакери и за тяхната връзка евентуално с една или друга държава. Пълна информация по този въпрос може да се даде когато приключи разследването, в момента то тече. Но, ако някой смята, че съм визирал руската държава, не не съм я визирал", обясни Демерджиев, който беше адвокат в Пловдив преди да влезе в изпълнителната власт.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Абсолютно

Абсолютно

30.03.2023 | 08:14

Некадърно говедо

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?