49

Александър Дунчев гневен, че не е първи в листата на ПП-ДБ в София-област

Протестирам срещу намерението на "Продължаваме промяната" да даде София-област при предстоящите избори на "Демократична България". Това заяви в предаването "Тази неделя" на Би Ти Ви бившият шеф на агенцията по горите и ексдепутат от "Промяната" Александър Дунчев, който и по време на управлението на ПП опитваше да вкара в интрига партията си и коалиционния й партньор БСП.

Той уточни, че Кирил Петков му предложил да е втори в листата на коалицията ПП-ДБ в София-област, което било неприемливо. И допълни, че не било вярно твърдението на Петков, че Дунчев и екипът му се отказвали от участие в изборите.

"Ние не сме се отказали, а протестираме срещу един опит да бъде дадена София-област на ДБ с едно безпринципно решение, без изобщо да се отчита спецификата на София-област и усилията, които са положили хората и екипа да отвоюват тази област от мафията, превзела общините там".

Дунчев не бил съгласен с това листите за предстоящите избори да се подреждат по конюнктурни причини. В тях трябвало да се слагат млади и принципни хора, които да вършат работа. 

"Или коалицията ДБ и ПП си ревизират решението и да върнат лидерството в София-област на ПП, или нашият екип си тръгва и да си търсят и други хора и други кандидати. Те налагат модел, срещу който се борим – да сложим наши хора някъде, без значение кой какво е правил", каза още той.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Мони

Мони

26.02.2023 | 20:03

Задкулисните договорки на ДБ вече започват да се пропукват.

Отговори
0 0
Васил

Васил

20.02.2023 | 19:34

ДБ не стига, че по милост ще влязат, но са и доста нагли и пренареждат листи.

Отговори
1 0
Хм Хм Хм

Хм Хм Хм

20.02.2023 | 11:12

Оооооо с такъв старт не виждам как ще излезе нещо положително!

Отговори
0 0
Вальо

Вальо

20.02.2023 | 10:54

Още от сега ли почнаха раздорите? Тая коалция е пълен провал.

Отговори
0 0
Ко Нящу Нали Дъ въ фане Ковид и да съ умори Нали Нали

Ко Нящу Нали Дъ въ фане Ковид и да съ умори Нали Нали

19.02.2023 | 13:08

Хиените кога делят плячката също са много емоционални Тва съм го гледал по Анимал планет Много са емоционални кога трябва да се доберат до кокала Забравят че са от едно семейство Хиени Във случая чииииифути Всеки гледа да се добере до кокала Няма майка баща брат сестра Има кокал И във негово име всичко е позволено Дори и да си отвратен Но борбата за кокала продължава безмилостно жестока както бе казал някакъв си поет Ама без да е гледал Анимал Планет А мотиката си седи у кьошето тиха и безмълвна и чака кротко някой да се пребори първи да бъде за нея Горката тя Има да чака

Отговори
0 0
Фарс

Фарс

19.02.2023 | 12:44

Не могат да поделят пая тия кърлежи!

Отговори
5 0
К.И

К.И

19.02.2023 | 12:12

Разбрах, че каза много, но в същото време и нищо. Беше емоционален.

Отговори
2 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?