49

Акад. Денков след връчването на мандата: Не се плаша от трудности!

„България има нужда от стабилно правителство, правителство, което да решава проблемите на хората и което да придвижи решително напред европейския път на България”.

Това заяви акад. Николай Денков, след като президентът Румен Радев му връчи втория мандат.

Кандидатът за министър – председател подчерта, че България има нужда от стабилен парламент, който спешно да приеме бюджета. „От бюджета зависят пенсиите, заплатите, капиталовите разходи, ремонтите на пътищата, детските градини, болниците. Без бюджет те не могат да се случат, затова е много важно парламентът да продължи да работи редовно и да взима своите решения. Чакат ни промени в законите за борба с корупцията, промени в Наказателния кодекс, свързани с войната по пътищата, а може би и промени в Конституцията, които да се отразят върху съдебната система и да върнат на хората чувството, че държавата може да им върне сигурността.

Затова през следващите дни ще водим преговори с другите парламентарни сили за съставяне на редовно правителство, което да постигне целите и да изпълни задачите, които са залегнали в нашата управленска програма. Надявам се тя да бъде подкрепена и следващата седмица да имаме редовно стабилно правителство. Знам, че тази задача е трудна, деликатна, но и невъзможна. Никога не съм се плашил от трудности ”, заключи акад. Денков. 

Румен Радев лаконично пожела успех. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Време е пак за поговорки

Време е пак за поговорки

29.05.2023 | 21:09

Само глупака не се плаши Нъл тъй беше поговорката Или идиота

Отговори
0 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.05.2023 | 17:37

М оля

Отговори
1 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?