49

Акад. Денков: Очакваме ГЕРБ да размрази преговорите, ако ли не - да опитат с третия мандат

България има нужда от стабилно правителство  и работещ парламент. Бюджетът, от който зависят съдбите на всички в държавата, отново има забавяне на закони, които от години отлежават - това са проблеми, които могат да се решат бързо само с едно стабилно правителство. Това коментира пред журналисти акад. Николай Денков от ПП след като президентът Румен Радев му връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство. 

Денков посочи, че се очаква размразяване на преговорите с ГЕРБ, за да може политическите сили да седнат на маса. "Надявам се тези разговори да продължат. Ако кажат,че няма да участват, тогава да опитват да реализират третия мандат. Днес не сме се чували с Мария Габриел. До момента преговорите не са размразени. те ги заммразиха, очакваме те да ги размразят. Не мога да коментирам състав на кабинет, докато не седнем на масата на преговорите", коментира Денков. 

Ген. Атанасов от ДБ коментира горещата тема за службите за сигурност и тяхната зависимост, след записа, който пусна Радостин Василев.  "Имам чувството че президентът се почувства засегнат от това, че имаме законопроекти за промяна в упралението на службите на сигурност. Президентът няма касателствени отношения към тази тема и някакси не е в реда на нешата той да назначва. Тези, които са в момента бяха назначени по предложение на неговото правилтестов. Според българското законодателство, преди да бъде назначен ръковосител на служба за сигурност, би трябвало да бъде проучен, включително от НАТО. Ако едно лице заеме висша ръководна длъжност в службите за сигурност и в него нямат доверие съюзниците ни, то той няма да получава надеждна и пълна информация. Смятаме, че трябва да се промени начина за назначаване на ръководителите на българиските служби за сигурност, за да работят", каза ген. Атанасов. 

Асен Василев от ПП пък коментира: "Законопроектите за службите бяха внесени в предишното Народно събрание. Това нешо е изключително важно, за  да може службите да не да служат на един или няколко човека. Службите за сигурност са български, не на чужди посолства,. За да може да получават информация, в тях трябва да има доверие от страна на нашите партньори". Той отново повтори пред журналистите, че застава зад всяка една своя дума в записа, който стана обществено достояние на брифинг на Радостин Василев. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

30.05.2023 | 09:54

БО.КЛ.УК......... ВЕЧЕ СЕ ЗАМИСЛЯМ КАКЪВ УЧЕН СИ ДА СЕ НАВЕДЕШ И ДА ТИ БРЪМЧИ БОЙКО С 200 В ДУПАРАТА И ДА ТИ Е ГУСТО?!?! ЖАЛЪК НИСКО НАВЕДЕН ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПРИЯТЕН ТИП.....МИЖИТУРКА!!! ПРЕДЛАГАМ ЗАКОН АКО СИ МЕДИК АКО СИ УЧЕН И ПРЕПОДАВАТЕЛ...НАПУСКАШ НЕ ВЗЕМАШ ОТПУСК НАПУСКАШ И СТАВАШ ПОЛИТИК........ БЪЛГАРИ КЪДЕТО И ДА СТЕ БУНТ ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НА НАГЛОСТА И ПРОСТОТИЯТА.....ВСИЧКИ ПО ЕТАПЕН РЕД В ПАНДИЗА....ЯЛ СР.АЛ КРАЛ ТАМ ДА ВИДИ АТ КЪДЕ ИЗЛИЗА ХЛЯБА....

Отговори
3 1
Ич не ме интересе колко ви тресе

Ич не ме интересе колко ви тресе

29.05.2023 | 18:21

Вчера размразих едно агнешко бутче сложено на трупчета у фризера Днес ще започне голямото лапане у нас Не знам за вас

Отговори
7 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

29.05.2023 | 17:36

Всичко при Вас По л и т и ци те е А л ч н о с т и И н т е реси

Отговори
12 4

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?