49

Военното министерство: Нито едно оръжие не е заминало за Украйна засега

Нито едно оръжие не е заминало за Украйна преди обнародването на Указа на президента Румен Радев на Закон за ратифициране на Споразумението между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. Това каза на брифинг зам.-министърът на отбраната Катерина Граматикова.

"Нито един елемент от вече ратифицираната от НС помощ за Украйна не е напуснал територията на България,", бе категорична тя. Министерство на отбраната планира логистична операция, която в момента тече и е в ход, каза Граматикова. Тя обясни, че Министерство на отбраната изпълнява и ще изпълнява всяко решение на НС. „Министерството изпълнява стриктно решението в частта, засягащо задължението ни да проведем преговори със съюзниците ни за предоставяне заместваща техника“, допълни зам.-министърът.

Тя каза, че България трябва да продължи с проектите за модернизация. Граматикова посочи, че Министерство на отбраната е внесло инвестиционна план-програма в НС, в нея са включени най-важните за българската армия проекти. „Надяваме се, че НС ще има волята да разгледа тази програма и тя да стане факт, за да продължи истинския процес по модернизация“, каза тя.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Читател

Читател

26.12.2022 | 09:21

На Украйна милиони дарение за оръжие от депутатите, а за нашите деца Българката Коледа. Срамно е.

Отговори
0 0
4000

4000

23.12.2022 | 15:36

Айде да ги разправяте тия на децата в детската градина. До сега стотиците полети от Бургас и другите летища в БГ до полското летище, което е на 40км. от украинската граница какво превозваха? Памперси ли?

Отговори
9 1
Коментар от снощи

Коментар от снощи

23.12.2022 | 13:46

Посещението на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон има за цел да изпомпва пари от американската икономика, вместо да укрепва световната стабилност, това е унизителен сценарий за Съединените щати. Това коментира снощи водещият на "Фокс Нюз" Тъкър Карлсън. Той се възмути от появата на украинския президент, който дойде на съвместното заседание на двете камари на Конгреса с пуловер в цвят каки и армейски панталон. Карлсън сравни това облекло с образа на "мениджър на стриптийз клуб". „Смисълът на днешното посещение (на Зеленски) във Вашингтон не беше да се установи стабилност в света или да се вземат мъдри решения и още по-малко да се помогне на Америка, този елемент винаги е в дъното на списъка. Същността беше умилкването пред украинския мениджър на стриптийз клуб и отпускането му на милиарди долари от нашата разпадаща се икономика", каза Карлсън. "Трудно е, ако не и невъзможно, да си представим по-унизителен сценарий за най-великата страна в света", каза популярният американски телевизионен водещ.

Отговори
8 2
логистика

логистика

23.12.2022 | 13:27

Пак ни лъжат и ни правят на идиоти....

Отговори
8 1
Ама

Ама

23.12.2022 | 13:07

зеления фaшиcт е при Бай Дaн ,да му обещае още пушечно месо ,срещу военни играчки.Да живее Уcpaйнa !

Отговори
10 2
Теляка в селската баня в Банкя

Теляка в селската баня в Банкя

23.12.2022 | 12:26

А бе тия вмирисани зелени чорапи се надяват плешивия фаши.стки фюрер да капитулира и да не пращат оръжие , за да не ядосат съветските другари.

Отговори
8 4
руZZкия ГЪЗОЛИЗЕЦ храбър

руZZкия ГЪЗОЛИЗЕЦ храбър

23.12.2022 | 12:23

Друго си е са лижеш Усрани азиатски , фаши.стки дирници. Може и някоя копейчица да изкара човек.

Отговори
4 11
Продажни краварски гъзолизачи

Продажни краварски гъзолизачи

23.12.2022 | 12:06

Продажници

Отговори
13 4
Продажници са

Продажници са

23.12.2022 | 12:02

Мръсници

Отговори
10 3
Те не са дали но България е дала

Те не са дали но България е дала

23.12.2022 | 11:46

Силите за териториална отбрана на Украйна вече са оборудвани с български противотанкови оръжия, съобщава БНТ(link is external). Тя се позовава на публикация на украинския сайт Мілітарний (link is external)и на съобщение на териториалната отбрана (link is external)във Фейсбук. Демонстрация с новопридобитите противотанкови гранатомети е направена на 17.12. Украйна се похвали с български противотанкови гранатомети България е предоставила хуманитарна помощ за 448 млн.лв от началото на войната, обяви военният министър след посещение в Киев 20 Дек. 2022

Отговори
12 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?