49

В коя община в Пловдивско са най-активни на изборите

8,09% e избирателната активност в Пловдив област към 11 часа.

Най-активни са в Община Брезово. Там вече са гласували 14,71% от избирателите.

Най-слаба е активността в Община Раковски - 4,95%. Втора по активност е Община Лъки. Там са гласували 11,45% от имащите право на вот.

Изборният процес е започнал и протича нормално, всички машини работят, това обясни Янко Радунчев, председател на 17-а РИК. Тази година са хвърлени много усилия за организацията по приемането на изборните книжа. Област Пловдив е втора в страната по брой секции. Те са 542 на брой, което означава и по-сложна логистика.

Членовете на секционните комисии няма да чакат вън от залата. Всички ще бъдат настанени вътре. Подредени са вече 1100 стола. При влизането в залата всеки ще получава номер според поредността на пристигане. За удобство на секционните комисии са поставени вендинг машини с вода и кафе. Чакащите ще могат да следят и информационните емисии.

Според Радунчев РИК-17 ще се опита да счупи рекорда по бързина на приемане на данните от секционните комисии. Миналата година цялата документация е постъпила до 00,30 часа.

Очаква се най-бързо да пристигнат резултатите от секционните комисии в Старческия дом в Старосел и Радиново, тъй като броят на гласуващите там е най-малък, а и те са най-стриктни. Очаква се по-късно да предадат документацията секциите от най-отдалечените населени места, а това са населени места в Карловско и Лъки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?