2374

Томислав Дончев: Няма школа за министър-председател

Няма школа за министър-председател. Понякога човек с благородна професия може да се окаже лечител на болната политическа система. Така Томислав Дончев от ГЕРБ коментира решението на партията да издигне проф. Николай Габровски за премиер. 

“Не стремежът към власт е най-важен. Не личното его. Време е да се сложи край на политическото противопоставяне”, допълни Дончев в ефира на NOVA.

Липсата на политически опит на Габровски може да се каже позитив - “да даде пример на всички партии, че смисъл на политиката е да се провеждат добри решения за хората, а не състезание по надвикване и обиди”, смята още депутатът от ГЕРБ.

“Ситуацията е извънредна. Тя предполага подобна асиметрична мярка. Да, тя може да донесе щета на партиен интерес, но мисля, че това е решението, което е добро за България”, посочи още той.

Според него профилът на правителството трябва да бъде експертен - “политически необагрен”.

“Един екип, за да започне да дава резултати, са нужни около 2-3 месеца. Не е сериозно към хората, които ще бъдат поканени на разговор, да се постави период по-кратък от 1 година”, посочи още Дончев, в коментар за давността на правителство с мандат на ГЕРБ. И обеща: “Ние направихме всичко възможно в тези 2 месеца, ще направим всичко възможно тази последната 1 седмица”.

И още, той се обърна с призив към всички лидери и политици в парламента. “Трябва да спрат да тропат с краченце и да се фокусират върху това, за което са ни пратили хората. За някои може да е шоу, като гледат какво става в парламента, за други е гнусно и тъжно”, каза той.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
И Така Дончев Пак се излага

И Така Дончев Пак се излага

05.12.2022 | 22:52

Сиреозно ли бе Дончев Твоя гуру Тиквата чифутска знаеш ли колко школи е завършил Ша го обидиш и разсърдиш Школа у Чехия към кротко са прилапва чужда собственост Школа при Правешкия крадец и хитрец кък съ управлява стадо Школа у СИК кък съ поднася кафе нависокочайщи гости със потупване по рамото Школа пак от СИК кък са паркира правилно Джип Е Мераклийската школа е наследил от дядо му до колкото имам информация Баща му е бил един малък само Полковник във Пужарната и кротко си е държал пищолчето на кръста само за камуфлаж като партиен член Виж Дядото е бил палавник и той си е имал бая Мата Харита Но по онова време фотографията е била изостанала от палавите му изпълнения Виж на внука му го хванаха благодарение на новите технологии Та Недей така Дончев обижда Гуруту си Завършил е вся и всьо Той е най камътен да изкара България от всички кризи Да се свети Името Бойково Само Сретен да не го свитне

Отговори
5 3
Много е прав Томислав Дончев,но ПП-та само това могат:

Много е прав Томислав Дончев,но ПП-та само това могат:

05.12.2022 | 22:15

Циркаджийски номера и плюнки,лъжи на корем,кражби до безкрайност,далавери от ситрин до залез и колкото може повече да се надуват и се мислят,че са най-велики..впрочем всички прости хора са така-мислят,че по-велики от тях няма.Изкривена самооценка,липса на всякакво знание,за нищо не стават,само да крадат-в това са експерти!Жалко за съсловието заблудени,дето ги допусна въобще да са в зала на НС!!

Отговори
5 4

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?