2374

Световните медии: Бившият шампион по карате отново на власт. Политическа парализа в България

"Борисов поведе на изборите в България, но се изправя пред битка за сформиране на правителство" - с това заглавие излезе изданието "Политико". В статията се посочва, че все още е твърде неясно дали бившият шампион по карате с опетнен имидж ще може да състави кабинет.

В този дух са и останалите коментари в световните медии след провелите се вчера предсрочни парламентарни избори - политическа парализа и трудно съставяне на правителство.  Заглавията са красноречиви - "Продължаваща политическа несигурност ще задълбочи икономическите проблеми и ще отдалечи страната от целта за влизане в еврозоната."

И авторитетната френска медия "Франс 24" публикува статия, в която набляга как бившият премиер се е върнал на власт, но надеждата за изход от политическата криза е малка.

А според коментара на "Ройтерс" предстоят трудни преговори за коалиция, които може да завършат с парализиране на парламента или дори с нови извънредни избори.

Изборите в България намериха отзвук и в руските и китайските медии. Агенция ТАСС се позовава на политическия експерт Михаил Миков и бивш лидер на БСП, който отбелязва ниското равнище на доверието в политиците и политическия егоизъм на победителите, което е в основата на ниската избирателна активност. 

Зад Океана - "Уошингтън Поуст" излезе със статия със заглавие "Дясноцентристката партия печели с обещания за стабилизиране на България". Турският вестник "Хюриет Дейли нюз" изтъква като голям успех представянето на ДПС на изборите, както и че избирателната апатия в България отваря врати за проруските интереси.

А македонският журналист Марян Николовски се надява България да сформира един по-евроатлантически кабинет, който не е зависим от Москва.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
На...... есен

На...... есен

04.10.2022 | 03:45

Да си чул някой освен цветарите и техните ибрикчии - наши и "еврогейски" да каже нещо за харвардци ? Понеже нямат нити пипе, нити образивание, а за прочетени книги да не говорим, хвъриха цялата си злъч в една негативна очерняща акция за охулване. Не ви ли стигна да го гледате и слушате просташкия му манталитет и речник - аз съм прост, и вие сте прости !??? Народът ни никога не е бил прост, Прост е този който изрича такива думи за народа си !

Отговори
4 1
Адвокат Николай Хаджигенов

Адвокат Николай Хаджигенов

04.10.2022 | 01:36

Даааа! Спираме с изчегъртването на Борисов. Ще му спретнем компромат и ще го тикнем в дранголника. Само така ще се отттървем от него.

Отговори
2 2
Откровен

Откровен

03.10.2022 | 23:24

Методите на нашите съюзници към неудобните "лидери" са: Благи съвети за УМНИТЕ, Игнориране за инатливите и ГЪРЧЕНЕ за простаците. Нали се досещате, че бойко се докара до последната ситуация.

Отговори
3 0
kak'Сиика

kak'Сиика

03.10.2022 | 22:50

Ааа, наш Бойко сега е футболист...

Отговори
2 0
Rajko

Rajko

03.10.2022 | 23:15

Vari go, pechi go, vse zarvul

Отговори
2 1
На куково лято

На куково лято

03.10.2022 | 21:43

Това е най-голямата глупост на нашия народ - да даде власт на един еднокнижен пожарникар. Това бече няма да се повтори! Парен каша духа, Най-наоред при бай Ставри - Гешев не е вечен !

Отговори
10 6
На сврачена есен

На сврачена есен

03.10.2022 | 22:45

Дадохте власт на оня,канадския психар с двегодишен хърфърски ПУЦ и видяхме резултата!Кое *бече няма да се повтори!*Това с киро и кокорчо,нали?И давай по-спокойно - ядеш буквите вместо посните макарони,за които ти стига *платата*.

Отговори
5 7
държава Каратеката

държава Каратеката

03.10.2022 | 21:27

Боки Скромният!

Отговори
5 2
калитко

калитко

03.10.2022 | 21:15

Благодарим от цялото сърце на БНТ за ЕнтЕрвюто от Лондон - видяхме какви *титани на мисълта* и *елитни представители* са нашите гласуващи сънародници!

Отговори
6 2
Спокоен

Спокоен

03.10.2022 | 22:01

На това му викат (не)скрита реклама...

Отговори
5 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?