49

Стефан Янев: Разумното поведение е да има коалиционно споразумение

Мисля, че разумното поведение е да има коалиционно споразумение. Мандатоносителят ще реши как да изглежда. Така коментира пред Би Ти Ви лидерът на "Български възход" Стефан Янев с каква формула може да бъде съставено правителство с третия мандат, който отиде в БСП.

От партията му все още не са получили покана за среща. Тезата на партията е, че трябва да има редовно правителство. Лидерската среща няма, предполагам, за цел да реши всички въпроси, а да определи насоките на бъдещи конструктивни разговори и при сформиране на мнозинство колко може да издържи то, отвърна той на въпрос каква е според него целта на поисканата от БСП среща с лидерите на всички парламентарни партии.

И обясни, че си говори с лидерите на другите партии.  Но не отговори на въпрос дали има усещане, че може да се получи кабинет в рамките на това Народно събрание.

Парламентарна група с 12 депутати трудно би могла да състави кабинет. Така Янев коментира връчването на третия мандат на БСП.

Посочи, че при добро желание може да бъде намерен равно отдалечен човек, който да стане премиер. Като два пъти служебен премиер той каза, че знае отговорностите. Не коментира обаче дали би приел покана отново да заеме поста, този път в редовен кабинет.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Български гражданин

Български гражданин

19.01.2023 | 10:59

Янев стана специалист по нищоговорене, като гледам какви ги плещи.На всички ни е пределно ясно, че равно отдалечен от всички човек няма, а и не е това целта.Целта в такива случаи е да се сложи "наш" човек за да прокарва "правилните" решения инапе току виж се оказал някой спъващ божествения прогрес към прехваленият евросъюз и после ще трябва някои хора да дават обяснения на козяк 16!

Отговори
0 0
партии ОПГ

партии ОПГ

18.01.2023 | 19:38

Коалиция на крадците и продажниците на националните интереси! Не!

Отговори
1 0
Боко тиквата

Боко тиквата

18.01.2023 | 10:41

А така. Коалиция под мое и на Пеевски управление, за да си пълним чекмеджетата на воля с парите на балъците, гласоподаватели.

Отговори
1 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?