49

Стефан Янев готов на коалиция с ДПС и ГЕРБ

Демонизирането на една или друга българска партия не е правилен подход. ГЕРБ е българска партия и ние ясно виждаме какво са решили избирателите. Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев по Нова тв, запитан дали би направил правителство с ГЕРБ и ДПС - първа и трета политическа сила към настоящия момент.

Новопоявилата се партия влиза в правителството на ръба - с 4,1%, измествайки "Има такъв народ", която отпада от управлението въпреки изключително близкия резултат от 3,9%.

Въпреки всички сметки, има огромна разлика между математиката и реалността, заяви Янев. Реалните резултати ще проличат на базата на проведен диалог.

 Очертаващият се зимен сезон с комбинация от кризи, струпващи се една върху друга, изисква от всички на политическото поле да намерим пътя към диалога и към осигуряването на адекватни решения. При два провалени мандата, за да има правителство, въпросът се свежда по-скоро до експертност.

На база ниската избирателна активност в комбинация с разпределянето на подкрепата на българския избирател за "Български възход" няма значение с коя политическа сила ще се сформира правителство. На този етап важното е да успеем да направим действащо правителство.

„Може да приемем всякакъв вид коалиция, която е в интерес на българските граждани. Винаги съм казвал, че този тип коалиции трябва да бъдат на базата на приоритети, ясни правила и отношения”, посочи Янев

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Анонимен

Анонимен

03.10.2022 | 10:14

Щом е за пуста власт,какви ти тук принципи?! И с дявола ще се коалирам,защо не ?!

Отговори
2 1
Атака

Атака

03.10.2022 | 09:46

Тоя е по масти@ и от ВМРО НФСБ

Отговори
2 2
разбира се

разбира се

03.10.2022 | 09:35

Ама не се и съмнявам. Само да е на масата за папане и да има за него, пък с кой ще е там е все тая. Очаквам в близките дни подобно изявление и от Копейкин и да се вземат най-сетне с ГЕРБ и ДПС, че предишния парламент ги досрамя.

Отговори
10 1
Ако

Ако

03.10.2022 | 09:49

дПС и Възраждане се съберат в коалицията, ще настане едно истинско гражданско европейско възраждане за права и свободи. Жалко, че Малък Тошко няма да се включи и той, както и Слави от диванчето.

Отговори
4 0
Коментар

Коментар

03.10.2022 | 09:32

Стефан Янев готов на коалиция с ДПС и ГЕРБ. В което се и състои българския му възход.

Отговори
10 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?