49

Станишев: Политическата криза ни превръща в "болния човек на Европа"

Ако не влезем в Шенген и еврозоната, ще бъдем изтласкани в периферията, прогнозира по bTV Сергей Станишев. Бившият шеф на ПЕС и експремиер смята, че България се превръща в заложник на вътрешнополитически борби в някои държави.

"Моята препоръка е в момента да се насочи вниманието в Нидерландия, Швеция и Австрия. Трябва да се действа незабавно. Трябва да сме активни и последователни", каза Станишев.

Според него членството в Шенген ще е финал на евроинтеграцията, а ако това не се случи, е възможно страната ни да бъде изтласкана в периферията.

Политическата криза и задаващите се пети парламентарни избори в кратък период ни превръща в "болния човек на Европа".

"Няма съвършена методика на гласуването, но най-важното е системността", каза Станишев по повод на скандалите около промените в изборното законодателство. "Ако има съмнение, нека се сложи повече контрол. Опасявам се, че ще се върне смесеното гласуване", допълни той.

"Нещата в левицата трябва да се решат поетапно. Първото предизвикателство е пред БСП след поредицата лоши резултати. Обяснението с машинното гласуване е крайно незадоволително. В момента имам притеснение, че смесването на темите за левицата и БСП може да се използва от настоящото ръководство", коментира Станишев и каза, че най-важният въпрос е какво БСП може да предложи на хората. "Всичко останало е вторичен въпрос . Свалянето на Корнелия Нинова няма да ни реши въпросите", допълни той.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
До "ти не разбра ли....."

До "ти не разбра ли....."

29.11.2022 | 05:31

Още е рано да се сътворяват небивалици. Правителството на ПП, както и разпускането на предишното НС се случиха, благодарение на к-урвенското поведение на патерицата Бокова - чалгаджията от Учиндол. Това е истината и чалгаря си заслужи отсъствието в настояото, а надявам се и в БЪДЕЩИТЕ НС.

Отговори
2 0
НЕ на войната в Украйна!

НЕ на войната в Украйна!

28.11.2022 | 10:40

Руският правозащитник Владимир Осечкин публикува документи от военкомите в Кабардино-Балкария, от които става ясно, че руските власти готвят пълна мобилизация. "Те се готвят за пълна мобилизация и искат с новите мобилизирани да попълнят 3-ти армейски корпус, срамежливо премълчавайки къде се дянаха първите подготвени военни", пише Осечкин. "Още веднъж: предстои нова вълна на мобилизация. Стига сме мълчали, време е заедно да се изправим срещу тази подла война и безчовечната политика на стария страхлив диктатор, готов да воюва да последния руснак", коментира той.

Отговори
3 1
Социалист трето поколение

Социалист трето поколение

27.11.2022 | 21:26

Станишев е класа над Нинова, умерен диалогичен с визия. Корнелия превърна БСП в бутикова партия , дали ще минем бариерата на следващите избори е голяма загадка.

Отговори
1 2
мхм

мхм

27.11.2022 | 18:12

Съсела изпълзя от дупката и почна да ръси мозък! Дами и господа, от такива, като този урод сте на това дередже! Да ви е сладко!!

Отговори
4 1
комунист

комунист

27.11.2022 | 15:27

Станишев още ли смята ,че някай го брои за с...ва? Да беше си намерил службичка в Европа а не да ни се пречкаш.

Отговори
2 2
Удобния човек на Боко

Удобния човек на Боко

27.11.2022 | 13:41

при тоя Боко биеше на избори БСП-то, като маче у дирек!

Отговори
2 0
Ти не разбра ли,че ни отказаха за Шенген?!Австрия и Нидерландия са

Ти не разбра ли,че ни отказаха за Шенген?!Австрия и Нидерландия са

27.11.2022 | 13:22

Против.И го дължим изцяло на простотиите и аматьорщината на националните предатели от ПП.Благодарение на тях нямаме правителство,те подариха енергетиката ни на руски олигарси,пак те окрадоха 200млн.от посредници с газа,заради тях ще плащаме над милиард при абортаж за меморандума,те съсипаха ББР и досега техни калинки я управляват,те спряха всички транспортни и строителни фирми,всички проекти се замразиха,техният Руди Гела открадна милиони от Спортния тотализатор и спорта,тяхната пача@ра Лена извърши национално предателство,техния болшевик Рашков извърши незаконни арести и съсипа безопасността на границата ни и ни напълни с емигранти,техния”самозван икономист”Кокорчо изготви фалшив проекто-бюджет и фалшиви икономически доклади,техния Пеканов припира народа за евро в момент,в който не отговаряме на международните икономически условия за приемането му-няма 2%инфлация,а 30% на месец според вас,реално 50%-90% според народа,спекулата цъфти и връзва и НИЩО не прави парламента по въпроса???!,няма подоходно облагане,което е най-справедливо и в доста Европейски държави се прилага,но НЕ и у нас(‘щото ще обеднеят олигарсите).За кое точно отговаряме за Шенген,ч НЕ разбрах?!-та да може политическата и банкерска върхушка да направи едни мега-далавери със смяна на валута,вдигане котва от борда и усвояване мулти-милиарди?!Да може Хампарцумян да забогатее десеторно за 1нощ?!За кое точно сме достойни Шенгенци и то с бай Ганьовци в парламента-новите партии?!

Отговори
4 5

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?