49

Слави обвини Кирил Петков в саботаж на поръчката за медицински хеликоптери

Министерството на здравеопазването е прекратило обществената поръчка за закупуването на 6-те медицински хеликоптера. Още не мога да асимилирам тази информация. Дали разбирате какво ви казвам? Това написа лiдерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във фейсбук. 

Да, уж развитата и просперираща европейска България пусна уж задръстеняците от Северна Македония. Задръстеняци, но с медицински хеликоптери. И сега кои са задръстеняците? А?

Явно политиците в Северна Македония не мислят само за далаверите, за първия, за втория, за третия мандат. Явно там политиците са загрижени за живота и здравето на хората, които са ги избрали.
Днес имаме най-голямото доказателство, че у нас на българските политици хич не им пука за живота и здравето на хората. Затова тука няма да има медицински хеликоптери. Тука нека мрем.

И кой е виновен сега?

Помня с какви фанфари бившият министър-председател Кирил Петков обяви обществената поръчка за тези хеликоптери. Обикаляше телевизионните студиа от сутрин до вечер и гордо заявяваше, че “най-накрая България ще оказва помощ в рамките на “златния час”. Това бяха неговите думи. Нещо повече - министър-председателят Петков даже създаде и цяло държавно дружество, което да отговаря за спешната медицинска помощ по въздуха. И после назначи за директор на дружеството депутат от своята партия. Георги Гвоздейков се казва. И държавното дружество си има име -“Хелимед Сървисис”. Голям сървисис пада - без нито един хеликоптер.

Сега дружеството си остана, но хеликоптерите ги няма. И няма да ги има заради некадърните, безотговорни и даже престъпни действия на “Продължаваме промяната”. Защото причината да пропадне обществената поръчка за хеликоптерите е, че “Продължаваме промяната” е заложила в нея завишени изисквания, но на ниска цена.

Единственият кандидат за поръчката - италианската компания “Леонардо”, е обявила, че може да осигури 6-те медицински хеликоптера за 123,3 милиона лева. Но Министерството на здравеопазването, ръководено тогава от “Продължаваме промяната”, е обявило, че не дава повече от 102.5 милиона лева.

И какво излиза? За тия хора животът и здравето на българите не е най-важното и най-безценното нещо. За тия хора животът и здравето ни не струва дори 123 милиона лева. Животът и здравето ни струват точно 102,5 милиона лева. И нито стотинка повече.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Да попитам

Да попитам

30.11.2022 | 18:58

Абе дългуч селски, защо не попита Тиквуня, когато ти гостуваше на диванчето, защо нямаме медицински въртолети? Май амнезията яко те е подгонила. Нормално - в твоята възраст вече може да си спомняш само за удобните неща. На това му се вика слугинаж към една мутра и мафиозната му "партия". Суверена вече те оцени по достоинство.

Отговори
4 0
Боко тиквата

Боко тиквата

30.11.2022 | 15:17

Слави е наши момче, на бай Ахмед.

Отговори
5 2
Междувременно

Междувременно

29.11.2022 | 22:00

Руските нацисти скочиха срещу папата, осъдил зверствата в Украйна

Отговори
3 3
Славе, Славе..

Славе, Славе..

29.11.2022 | 17:52

Я обясни на хората как за една година ти и Партията ти успяхте да слезете от 25% на 3%? Как го постигнахте туй нещо? В учебниците по политология е вписано вече!

Отговори
5 3
Льотчик

Льотчик

29.11.2022 | 15:46

Ех Славуне Славуне тази работа не е като да ръсиш лъжи и инсинуации. Самолетите са само една трета от системата от инфраструктурата екипи навигации и т.н.. Къде ще кацнат самолетите бе Славуне? Върху някакви съборетини наречени болници твоето разбиране е като на свинче звънче. И децата разбраха че си зависим чикиджия нали толкова години за това те дундуркаха.

Отговори
5 3
Реалист

Реалист

29.11.2022 | 13:32

Прав си Слави за всичко, но няма кой да те чуе, още по-малко разбере. Народът си заслужава точно такива да го управляват! Ти му казваш истината и му я показваш в очите, ама трябва и малко ум, а той у повечето липсва.

Отговори
9 9
Теляка в селската баня в Банкя

Теляка в селската баня в Банкя

29.11.2022 | 13:04

Скапания ХУЙчиндолски цървул иска да изкара някоя стотинка от господарите си боко и шиши за Коледа. Цървул селски.

Отговори
8 7
Дона

Дона

29.11.2022 | 12:48

Този до кога ще се обажда от отвъдното

Отговори
9 8
Коалиция гаZZпром

Коалиция гаZZпром

29.11.2022 | 12:33

На тоя Чалгаджия, дето предаде надеждите на стотици хиляди хора, повярвали му и гласували за него, да му напомня, че точно ТОЙ свали правителството на Промяната!

Отговори
12 7
Реалист

Реалист

29.11.2022 | 13:34

ТИ ИЗГЛЕДА ЛИ ВИДЕОТО ЗАЩО НАПУСНА ТАЯ МАФИОТСКА КОАЛИЦИЯ! ПАК СИ ГО ПУСНИ АМА ТОЯ ПЪТ СЛУШАЙ ВНИМАТЕЛНО! ЗЪРНО НЯМА, НО И МИЛИАРД И 200 ГИ НЯМА! СЛУШАЙ И МИСЛИ, АКО ИОБЩО МОЖЕШ!

Отговори
4 6
И добре,че го свали,защото иначе народът щеше да ги свали и то не по

И добре,че го свали,защото иначе народът щеше да ги свали и то не по

29.11.2022 | 14:01

Мирен начин!!!Няма по-нагляри крадци и престъпници от Киро Простото и Асен Кокорчов дуп€давчов!

Отговори
6 8

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?