49

Седем сигурни депутати от Пловдив влизат в 48-ия парламент

Още толкова чакат място в парламента след разпределението на мандатите и решенията на водачите дали ще влязат в парламента и от коя листа

 

Вотът в неделя предопредели две сигурни седмици в 16-и МИР-Пловдив. Според прогнозни резултати към 20 часа снощи е ясно, че ГЕРБ ще има четирима депутати от града (ако резултатите в Пловдив са подобни на тези за страната), а "Продължаваме промяната" - трима. Сигурни места в парламента от 6-и МИР имат още БСП, "Демократична България" и "Възраждане". Кой колко ще вземе и дали депутати ще имат някои от другите партии, преминали 4-процентовата бариера, ще стане ясно след окончателното преброяване на гласовете,  разпределението на остатъците и това на гласовете от чужбина.

Седем са и сигурните депутати от Пловдив в 48-ото Народно събрание. Това са доц. Стефан Шилев, Вежди Рашидов и Радомир Чолаков от ГЕРБ, Никола Минчев, Христо Даскалов и Росен Костурков от "Продължаваме промяната" и

Ангел Георгиев от "Възраждане".

Още толкова ще чакат  шанс да влязат в парламента след разпределението на мандатите и решенията на водачите дали изобщо ще бъдат депутати и от коя листа, която водят, ще го направят. Това отваря шансове за Спас Шуманов (пети в листата на ГЕРБ, който може да замени в НС Бойко Борисов, ако лидерът на партията отново откаже да е депутат), Иван Петков-Бебето от БСП (ако Кристиян Вигенин реши да влезе от Ямбол), Йордан Иванов от "Демократична България" (ако Христо Иванов влезе от София), д-р  Борислав Матеев от ДБ (ако Христо Иванов влезе от София, а Йордан Иванов от Пловдив-област, където е първи в листата на ДБ), както и водачите на листите на ИТН Гроздан Караджов, на "Български възход" Стефан Янев и на ДПС Танер Али (ако първите две партии в крайна сметка влязат в парламента, а ДПС получи мандати от Пловдив  при преразпределението на гласовете от чужбина).

Минимални шансове за парламента имат още Лилия Недева

(ако "Български възход" получи мандат, но Стефан Янев стане депутат от София или влезе в изпълнителната власт) и Йосиф Тенев (ако ГЕРБ вземе 4 мандата, Бойко Борисов се откаже от парламента, а Радомир Чолаков влезе в НС от София-област, където е водач, или стане част от бъдещата изпълнителна власт, каквито слухове се носят в партийните среди).

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
пкп....КЪДЕ СИ

пкп....КЪДЕ СИ

05.10.2022 | 09:13

АБЕ КЪДЕ Е КАКА??????????? ЦВЕТА ТЪПОТО КЪДЕ Е !?

Отговори
3 1
Д’б’ тъпата Хуманитарна гимназия с тъпите им привърженици,дето гласува

Д’б’ тъпата Хуманитарна гимназия с тъпите им привърженици,дето гласува

03.10.2022 | 21:52

Дето гласуваха за ПП-крадците,промитите мозъци,дето припадаха за тия канадски смешници лъжци..малко още ще се радвате.На следващите избори изобщо няма да ви има на политическата карта,както стана с балона ИТН.Всички лъжци,измислени парашутисти..изчезват и ги няма,стопяват се..

Отговори
10 6
голЕм смех

голЕм смех

03.10.2022 | 13:14

От ДБ - д-р Борислав Матеев! КОГАТО БИЗНЕСА С ИНВИТРОТО НЕ ВЪРВИ - СПАСЕНИЕТО Е ДУПЕТАТ!

Отговори
10 2
дупетати

дупетати

03.10.2022 | 12:09

да гушат пари

Отговори
7 0
Пловдив

Пловдив

03.10.2022 | 06:57

Колко от тези депутати са пловдивчани? Нека Марица да информира гласоподавателите.

Отговори
22 0
Какъв пловдив всички са парашутисти

Какъв пловдив всички са парашутисти

03.10.2022 | 08:52

Крадец до крадец

Отговори
19 5
А на каназирева ще влиза ли?

А на каназирева ще влиза ли?

03.10.2022 | 06:06

Аз за нея гласувах.

Отговори
11 10
Ще и влиза и  излиза

Ще и влиза и излиза

03.10.2022 | 08:49

Отпред и отзад

Отговори
21 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?