49

Съдбата прати Слави при лошите в страшния филм

561 756 българи забравиха ИТН за близо година

„Ние сме лошите в страшния филм. Тъй пожела си съдбата.“ Така пее Слави Трифонов в свое популярно парче. Иначе якият текст вероятно е на Ивайло Вълчев, който беше сред първите депутати на „Има такъв народ“, зарязали политиката.

Но темата е друга и ще продължим със същата песен: „Изпратете ни без плач, момичета, без сълзи. Забравете даже нашите имена!“. Точно 561 756 българи забравиха Слави и неговите депутати между апогея на партията - юлските избори през 2021 година, и вота тази есен, който остави ИТН извън парламента и голямата игра. Вероятно завинаги.

Не е лесна задача да паднеш за някакви 13-14 месеца от 657 829 на 96 071 избиратели, дори ако си пълен аматьор в политиката, какъвто беше Слави. Но е лесно обяснимо. Хората не му простиха разваления кабинет, след като преди това ИТН не посмя да направи на два пъти правителства. Три пъти са много! Дори за българския народ, свикнал да повтаря грешките си.

Слави и сценаристите му не успяха да убедят хората, че са разтурили коалицията зад кабинета „Кирил Петков“ заради бюджета и „Македонияяяяя“, както се провикна шоуменът в едно от редките си интервюта пред медия извън своята телевизия. Трудно е да се аргументираш пред непредубедените хора, тъй като външен министър при преговорите със Скопие беше Теодора Генчовска, номинация на Слави. Бюджетът на кабинета „Петков“ пък беше „изнесен на гръб“ в парламента от шефа на бюджетната комисия Любомир Каримански, също човек на Трифонов.

Очевидно по-голяма част от избирателите на ИТН приеха обратните аргументи -„хъшовете“ в парламента се нацупиха заради проваления избор на Каримански за шеф на БНБ и милиардите за АПИ. Всъщност около „пътищата“ замириса от самото начало на правителството „Петков“. Министър Гроздан Караджов (от квотата на ИТН) назначи бързо за шеф на АПИ Тодор Василев. Последният стана известен на медиите като управител на фирма на Станислав Любомиров -Слави Транспорта. Той е приятел на Трифонов и негов бивш съсед в баровското селище до Кладница. Впоследствие отцепилите се от шоумена депутати дадоха свидетелства, че именно този кръг - „Делта Хил“, е ръководил зад кулисите партията на Слави по темата с парите за пътища. Дори да не са прави на 100 процента, те всяха допълнителен смут сред избирателите.

Още в края на миналия парламент ИТН започна да завива към нов имидж ​- от борци срещу мутрите и задкулисието към противници на „Продължаваме промяната“ и привърженици на президентска република. И в момента всеки втори пост на Слави, вероятно писан от сценаристи, сочи двама лоши герои -Кирил Петков и Асен Василев. „Голямото зло“ за „хъшовете“ - Бойко Борисов, почти изчезна от речника им. Явно партията прави последен, отчаян опит да се завърне в парламента, прилепвайки се към високия имидж на президента Радев. Но ще е много трудно с неясен състав, разпадащи се структури (емблематичен пример тук е Пловдив) и избягали знакови лица като Ива Митева, Любомир Каримански, Иван Хиновски.

„Копелета гадни бяхме всичките до един  Ала така ни обичахте“, пее Слави в същото парче. Сигурно така иска да бъде запомнен и така ще бъде запомнен от най-верните фенове. За над 500 000 българи обаче ИТН се оказа партията, която до голяма степен събра и после пропиля енергията, генерирана по площадите през 2020 година. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
настрадин

настрадин

27.12.2022 | 10:18

какво ни занимавате с този политически чикиджия и ккла на конци на рската мафи и мунчо

Отговори
2 0
Всичко с времето си

Всичко с времето си

24.12.2022 | 21:01

Човек се контузи и има нужда от патерици. Но то е временно - патерицата става ненужна и човек я захвърля. Завинаги.

Отговори
5 1
Тошко

Тошко

24.12.2022 | 12:39

А къде, къде по-зле е Киро? Тръгнал на "сватба" без кларинет!!!!

Отговори
5 6
От умрял - писмо

От умрял - писмо

23.12.2022 | 20:40

Умрял човек не се съживява. Ако може някой от органите да се вземе за продължаване на нечий живот / т.е. ако отделните човечета някой ги иска/. За такива като учиндолския ц иг@нин народа ни е казал - каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи! Получиха шанс, но се оказа, че са абсолютни цървули. Затова вече ще гледат парламент - само по ТВ. Народът ни е умен, за разлика от мнението на бай Ганьо /или Асфалт паша/. Жив пример - таскере войвода.

Отговори
10 4
...

...

23.12.2022 | 14:14

Слави е жалкия в тъпия филм!

Отговори
13 3
Чудак

Чудак

23.12.2022 | 12:34

Що бе, ми той скапания, селски УЙчиндолски цървул си е на точното място. В клоаката на Историята при себеподобните си ибрикчий / гъзомийници/ на грЕб и де пи сету - волен сайдеров, яне янев, дудука бареков, шкембе войвода и прочие измет.

Отговори
16 3
Ива

Ива

23.12.2022 | 12:21

Кой е автора на този така подробен АНАЛИЗ? Българина иска всичко да става за вчера, а професионалните ДЕПУТАТИ няма да се откажат от ЛЕСНИ ПАРИ и да работят нищо и да им плащат по европейски.Слави го няма в парламента ,но цирка продължава. Защо не направите анализ на случващото се в Народното събрание?

Отговори
10 5

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?