49

"Промяната" се разбърза да връща мандата

"Продължаваме промяната" ще върне мандата за съставяне на правителство този понеделник в 10 часа. От партията изразиха готовност да се откажат от възможността за съставяне на правителство още днес, броени минути след като декларацията им с управленски приоритети така и не срещна необходимата подкрепа от народните представители. "Промяната" се свързали с администрацията на президента, за да проверят възможностите според графика на президента.

"Продължаваме промяната" получиха втория опит за съставяне на правителство в първия работен ден на годината. По конституция може да го задържи за седем дни, или до 10 януари. 

След тържествения водосвет на бойните знамена президентът Румен Радев обаче даде знак, че няма да бърза и настоя да се изчерпат всички възможности, свързани с втория. Той увери, че ще спази конституционните срокове, но така и не каза какъв ще е профилът на партията, която има шансове да получи третия проучвателен мандат. Броени минути по-късно от администрацията на президента официално обявиха, че срещата с "Промяната" е в понеделник.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
хаха

хаха

06.01.2023 | 14:57

Какво значи "разбърза се", когато могат да го държат до понеделник и съответно го връщат в последно възможния срок?

Отговори
4 4
Поредното им чиййфутско преселение им предстои

Поредното им чиййфутско преселение им предстои

06.01.2023 | 13:50

Сигур веке бързат за да събират куфарите за да се пренесат на друг континент по примера на Грозния Грозев

Отговори
11 3

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?