49

"Промяната" и ДБ преговарят за общо явяване на изборите

"Продължаваме промяната" вече преговаря за общо явяване с "Демократична България", която и да е датата на следващите предсрочни парламентарни избори, съобщи депутатът от "Промяната" Венеция Ангова.

Ангова напомни също, че Националният съвет на "Продължаваме промяната" вече е дал мандат за разговори с "Демократична България" за съвместно явяване на изборите.

"Датата зависи от президента, както вече знаете Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с ДБ, така че да може сформираме силите на доброто...", коментира Ангова пред медиите в парламентарните кулоари.

Основният приоритет за двете политически сили ще бъде антикорупцията, каза депутатката в кулоарите на НС.

"Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема за антикорупцията въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да можем наистина да осъществим дневния ред на България", допълни тя.

Народната представителка обобщи и резултата от лидерската среща, организирана от Корнелия Нинова, на която се отзоваха само председателите на ГЕРБ, ДПС и "Български възход"

"Това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция - ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата", прогнозира депутатката от ПП.

Ангова допълни, че парламентарната група на ПП има опасения, че в оставащите последни дни на 48-то Народно събрание ще бъдат прокарани "доста популистки законопроекти".

"Програмата не зависи от нас, както виждате, нашите законопроекти биват изтиквани назад", оплака се Венеция Ангова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
Боко тиквата

Боко тиквата

30.01.2023 | 14:14

Много ми пречат тези да си крада и пълня чекмеджето и да ви държа с ниски заплати и пенсии.

Отговори
0 0
ТъПъ е ся се наиграхте

ТъПъ е ся се наиграхте

26.01.2023 | 05:09

Де Преебейци е ся ще се наиграете

Отговори
7 8
Олигархът зад (евро) маската

Олигархът зад (евро) маската

25.01.2023 | 12:04

Името на Прокопиев вече 3 десетилетия се свързва с нерегламентирано влияние върху политическия, икономическия и обществения живот у нас, а разследванията на аферите, в които има съмнение, че е участвал, са десетки, да не кажем стотици. Той буквално е успял да застане на входа и на изхода на държавата. От една страна захранва властта със свои политически проксита, които да управляват България в негова полза. От друга – черпи обществен ресурс през различни бизнес практики като участието му във ВЕИ сектора, финансовия сектор и общественото осигуряване и дори замесването му в аферата NEXO. А по средата на цялата верига стоят неговата медийна империя от издания, попаднали под контрола му, както и изградената мрежа за обществен натиск от лични НПО-та и говорители под наем. В дъното на Прокопиевата биография, че и до днес пък присъства сериозното влияние на съветските власти и българското им отражение у нас като мрачната комунистическа Държавна сигурност, с която сенчестият играч е свързан още по най-близка семейна линия – през баща си и брат си. На този фон, защитата на руските интереси са неизменна част от медийната политика на Прокопиев и изданията му, като дори бегъл анализ на съдържанието им показва интервюта с руски олигарси като „момчето за мръсни поръчки на Кремъл“, което от години е с наложени санкции от САЩ - Константин Малофеев. Както и лобистки текстове в полза на руския интерес при казуса „Лукойл“, който тресе държавата в последната една година и опита на българските власти да пресекат дългата ръка на Москва в енергийния сектор на държавата.

Отговори
8 7
Олигархът зад (евро) маската

Олигархът зад (евро) маската

25.01.2023 | 12:00

Името на Прокопиев се свързва и с най-сериозния скандал, свързан с придобиването на българско, ерго европейско гражданство. Заради пропитата със съмнения за корупция схема за придобиване на т.нар. „златен паспорт“, страната ни неколкократно беше порицавана от западните ни партньори, а парламентът се наложи (по предложение на ДПС) спешно да коригира закона, за да се затвори възможността руснаци и китайци да получават наши паспорти срещу пари. Политическото влияние на Прокопиев у нас е известно не от вчера. Сенчестият играч неколкократно е назначавал министри и редил кабинети в сянка (по признанието на бивши премиери) и дори успя да създаде и пусне в обращение два свои персонални политически проекта – „Да, България“ и „Продължаваме Промяната“. От изтеклите преди няколко години стенограми от тайните сбирки „АРГО“ пък обществеността разбра за амбициите от първо лице на Прокопиев да инсталира свой личен президент на страната, както и за попълзновенията му към съдебната власт и желанието му да овладее отвътре политическия процес у нас. Преди няколко дни пък стана ясно и как в последно време е финансирал своите политически проекти – през „дарения“ от криптопирамидата NEXO, с която се оказа дълбоко свързан. Пари от разследваната и зад океана компания са текли и към медиите на Прокопиев, като публикации извадиха факти, че само за календарната 2021 година, финансовите инжекции са надхвърлили сумата от 1 млн. лева.

Отговори
8 7
К.И

К.И

25.01.2023 | 08:10

ДБ иска да се самоубие и да иде в небитието май, закачваме се към новото ИТН та да потънем с тях. Неразумни ходове.

Отговори
11 14
съд и затвор

съд и затвор

25.01.2023 | 06:59

Вън чуждопоклониците и подлогите от политиката! Съд и затвор за далаверите, сътворени в предишното управление! Продажници на националните интереси! Съд за купените с грантове и крипто валути!

Отговори
14 11
Гест

Гест

25.01.2023 | 01:59

Ристю,Кирил ,и П.д.л ,много искат Радев .....мандат ....да им е дал.Двамата герои ......,пак въртят и сучат ,коалиция ще правят ....само да сполучат. Но вторият април ги изигра, като първият с априлска тъй шега. ....Крайно време е за вас ....и за онзи пе.е.р.ст да се махнете от власт Властта ви беше кратка па макар и сладка ,.....после Корни ви направи хватка ....от вас се отдели .....щото Киру ...за миг Украйна тъй спаси.Харвардски сте вийй ,,умници,,,и на Бойко сте критици.Завиждате му много вие ....кюлчетата где ли крие.?Нищо ,няма и във вас ,кредитите са ви страст.Обещахте таз промяна ....и цяла София ....засмяна.Повярваха ви първо там ,....после станахте за срам .....никаква промяна няма ,пълен въздух сте .....измама.

Отговори
11 2
Гест

Гест

25.01.2023 | 01:05

Това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата....... .....Ще видите сватбата ....ама очаквайте на 2април да видите ...и брадвата насочена към вас от българския избирател.Омитайте се харвардски б.к.л.ци

Отговори
9 5
пирамиди, фараони

пирамиди, фараони

24.01.2023 | 21:46

и балъци за милиони!

Отговори
12 2
Чичо Ади

Чичо Ади

24.01.2023 | 21:10

Тия двамата трябва да бъдат обесени, изгорени и изхвърлени на някое сметище. Няма по гнусни подлоги и подчовеци и се чудя какви ли са приматите които гласуват за такива? Вероятно с две мозъчни гънки и верни участници на прайда.

Отговори
12 3
До Чичо Ади

До Чичо Ади

25.01.2023 | 08:54

И какво са ти направили те? Милионите от КТБ ли взеха, милионите от Хемус ли взеха, собствен прокурор ли си инсталираха, те ли правиха реформите в образованието, правосъдието, здравеопазването, социалната политика? Те ли блокираха парите по Плана? Те ли бягаха от заседания и от работата си в НС? Безмозъчен трол.

Отговори
0 12
До Ади

До Ади

25.01.2023 | 09:03

Да не забравим, че тези двамата бутнаха и работещо при това правителство. И пак те върнаха хартиената бюлетина и превърнаха машините в принтери, като направиха заготовка за предстоящите избори с новото преброяване.

Отговори
0 7

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?