49

Проф. Огнян Герджиков с прогноза за състава на бъдещия парламент

48-ият парламент е възможно да издържи до местните избори, не съм оптимист за пълен мандат. Това заяви пред Нова телевизия проф. Огнян Герджиков.

Без компромиси партиите няма да може да напаснат политическия пъзел, коментира Герджиков сегашната политическа ситуация.

"Ако лидерите преглътнат егото си, това ще бъде показател за истинско политическо мислене. Отмина времето, когато една партия беше абсолютен фаворит. Трябва да са отворени вратите за всеки отначало, а впоследствие при разговорите да се уточнява в кои политики имат различния и къде не съвпадат приоритети", посочи още бившият председател на НС.

По думите му, ако се стигне до нови поредни предсрочни избори в следващите месеци, резултатите ще бъдат приблизително същите.

"Няма да дойде месия както преди 20 години дойде Царя и увлече огромна маса. Това вече няма как да се повтори", каза Герджиков. 

Бойко Борисов е изключително интуитивен политик и има много точна преценка за нещата. Отначало заяви, че е отворил ветрилото възможно най-широко, което му прави чест, в процеса на преговорите ще видим какви позиции ще заеме, каза още той. 

"Възраждане" вдигнаха резултата си заради хората със силно патриотично чувство, лидерът им заразява, но те се самоизолират, имат цели, които са несъвместими с бъдещето на България - извън НАТО и ЕС.

За ИТН пък стана страшно, преди година и половина бяха първи, но направиха огромната политическа грешка с 65 депутати да напишат списъка с Министерския съвет, не става така и не случайно отекоха в канала.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Подлога

Подлога

09.10.2022 | 10:57

Мазната пр&дня пак ли дава акъл?

Отговори
2 3

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?