49

Плевнелиев видя напредък за правителство, ДБ отказа разговорите

Благодарим за конструктивния подход. Ние разговаряме за всички и сме отворени към всички. Търсим решенията, които работят. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след приключване на разговорите на Контактната група с ПГ на ГЕРБ-СДС, предаде репортер на БГНЕС.

„Ние виждаме много по-голямо поле на съгласие. Търсейки това съгласие, ще се опитаме към края на този първи етап да излезем с проект на декларация, която да предложим на НС. Тя ще се фокусира върху решенията“, каза президентът Плевнелиев.

Той още веднъж подчерта, че от Контактната група говорят с всички, включително и тези, които отказаха. Плевнелиев съобщи, че докато са се водили разговорите с ГЕРБ е пристигнало писмо от „Демократична България“. „Получихме писмен отказ от тях, не сме изненадани. Но оставаме в контакт с всички, включително и тези, които ни отказаха“, каза той.

Плевнелиев съобщи, че по време на разговорите с ГЕРБ са обсъдени много теми от дневния ред на България – борбата с корупцията, съдебната реформа, геополитическата ситуация и др.

Според него корупцията се бори когато има прогнозируемост и прозрачност. „Ще търсим консенсус и с другите политически партии гражданското общество да се въоръжи с цялата информация, за да има ефективен контрол“, каза той.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Тошко

Тошко

22.10.2022 | 17:06

Дъ Бъ отиват при Слави и Мая Манолова. ПП се разпада: Едното "п" (Кокорчо) остава опозиция, другото "п" отива при Кирчо и ГЕРБ за да спасява от затвор Ленчето.

Отговори
2 1
767

767

22.10.2022 | 16:45

Двамата най мразени америк. подлоги в България

Отговори
2 0
Българин

Българин

22.10.2022 | 14:53

Тези двамата колко удобно ги инсталираха западните помяри да дават дефиниции и решения в страната ни който да са удобни на атлантици и европейски страни. Г-н Паси преди години продаде небето над България на американските кучета г-н Плевнелиев пък за нищо не става.

Отговори
4 0
На сапун наглите чифути

На сапун наглите чифути

22.10.2022 | 13:43

Двама проклети чифути ще правят консултаций за съставяне на Българско Правителство Това ако не е гавра със Българина Българщината и Християнството кажете ми друго какво е Нима Българи забравихте чифутската предателска нагла мисъл на Сопола Му Виси към Християнството и от там към Българина и България Цитирам Сопола Му Виси Майната му на Християнството и неговите ценности Това може да си го позволи само нагъл чифут наследник на онази проклета пасмина от чифути който чрез лакомията си лъжите си притворство и предателство качиха Божия Син на Кръста Ще чакаме ли и нас и нашите чеда да бъдем разпнати на Кръста или ще ги направим тази пасмина на сапун

Отговори
5 1
Нено

Нено

22.10.2022 | 13:19

Няма да свършат глупаците в тази държава щом някой е готов да разговаря с тия кухи хора

Отговори
8 3
Аспарух

Аспарух

22.10.2022 | 13:07

Двама ПРОДАЖНИ, самодоволни представители на неонацизма и неоколониалният англо-саксонски запад!!!!!!???? ДНЕС, ЩЕ ОБЕДИНЯВАТ КОМУНЯГИ и техните субпродукти ???? 7 на брой в т.н. парламент/превърнат в парлама 30 Г. от бащите им и самите тях//червено синя и лилава мъгли/ Та те са от едно котило. ПРОСТО!!!!! ЗА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ ПОРЕДЕН ЦИРК????

Отговори
11 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?