2374

Петков от Пловдив: Свидетели сме как една партия ще промени България. Разширяваме местните структури

Нашата партия ще бъде абсолютно готова за предстоящите местни избори. Това обяви на изненадващ брифинг в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, предаде репортер на "Марица". Той даде изявление заедно с Асен Василев и акад. Николай Денков, номиниран за премиер в опита на партията да състави работещо правителство. 

"Изборът беше много демократичен, хората са много мотивирани и сме свидетели как една партия ще промени България и се структурира по най-смисления и най-демократичния начин с голям фокус върху местните структури", каза Кирил Петков.

"Продължаваме промяната" свика своите органи. Това, което мога да кажа е, че съставът на партията расте с висока скорост. Приехме нови членове и се фокусирахме върху местните структури", каза Кирил Петков. 


"Вече има избрани областни и общински координатори на много места, което е част от подготовката ни за изборите догодина. Процесът ще бъде завършен в следващите два месеца", посочи Асен Василев. 

Запитан дали вярва, че ще кабинет на ПП ще получи подкрепа, акад. Денков коментира:

"Представихме своите предложения с цели и задачи, дали сме няколко дни на другите партии, за да помислят и да изготвят и те предложения за цели и задачи. Следващата седмица ще бъде фокусирана именно върху това да оформим този списък. В момента не говорим за състав на кабинета. Тъй като е твърде рано. Но има една потенциална листа". 


По думите на Денков, вероятността да има редовно правителство не е особено висока, но такава възможност все още има." Повечето парти не искат да отидат на избори, поне според нашето усещане. Ще говорим с всички, които са готови. ГЕРБ също биха могли да се включат", коментира още той. 


Денков разясни процедурата по преговорите. "Има три етапа - първият е списъкът с цели и задачи, по които искаме да работим заедно. Вторият етап  е кои са партиите и по какъв начин биха се включили в този процес. И третият етап е как точно да бъде оформена тази подкрепа. От тези три фази, ние сме в началото на първата", обобщи Денков.


"Най-добрият вариант е да има правилство", вмъкна Василев. 


" Акад. Денков показа как още първия ден, след обявяването на неговата номинация, той вече успя да покани около една маса всички партии, без "Възраждане". И въпреки че повечето показаха отказ в началото, той каза, че вратата за тях остава отворена. Направи това, което не успяхме да видим в предишните 60 дни", посочи Кирил Петков. 


Запитан за коментарите на ГЕРБ по негов адрес, акад. Денков посочи, че не го интересуват. "Важно е да успеем да съставим правителство. Всичко друго е шум в пространството", каза той. 


Запитан как ще се номинират кандидатите за листи, Петков каза, че това което е решено за всички налесени места е да се направи опит за обединяване на демократичните общности." Най-важното за нас ще е кметовете да са знаещи, можещи и уважавани в своите населени места", посочи Петков. 


"Самият процес ще бъде в координация с ДБ. Голяма част от хората ще бъдат номинирани от областните и общинските структури, които ще ги предлагат на националната структура", разясни Василев. Относно това дали се очакват местни коалиции, Василев каза, че за всяка община ситуацията е различна и много специфична. 


"Бихме се радвали да имаме по един силен кандидат на демократичната общност на всеки град", обобщи Петков. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
44 коментара
Боко тиквата

Боко тиквата

22.12.2022 | 12:48

Много ми пречат тези да пълня чекмеджето с вашите пари, балъци!!! Скоро ще замразим заплатите и размразяваме чекмеджето

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

22.12.2022 | 12:48

Много ми пречат тези да пълня чекмеджето с вашите пари, балъци!!! Скоро ще замразим заплатите и размразяваме чекмеджето

Отговори
0 0
Боко тиквата

Боко тиквата

22.12.2022 | 12:41

Много ми пречат тези да пълня чекмеджето с вашите пари, балъци!!! Скоро ще замразим заплатите и размразяваме чекмеджето.

Отговори
0 1
ДОТУК БЯХТЕ

ДОТУК БЯХТЕ

21.12.2022 | 10:24

ДА, ПРАВ СИ КОКОРЧО, ТИ И КИКИ, УНИЩОЖИХТЕ ДЪРЖАВАТА, ВКАРАХТЕ Я В НАЙ-ГОЛЯМОТО БЛАТО, ЗАЕДНО С КУМУВЕ, РОДНИНИ,ЛЮБОВНИЦИ И СИЕ. КРАЙ, СТИГА С ВАШИТЕ ИЗМАМИ!

Отговори
3 1
Тошко

Тошко

19.12.2022 | 16:17

Да, партията в квартал Столипиново може да направи кабинет на малцинството! Киро знае как стават тия работи, когато купи 6 - 7 депутата от ИТН и им обеща да станат депутати от ПП! Алчни крадци, измамници и шарлатани!

Отговори
13 0
ГЮРО

ГЮРО

19.12.2022 | 13:03

ТИЯ защо не са в затвора, след като измамиха България с над 1 милиард? И още 1 милиарз, ама долари, ще платим неустойка на "Газпром". А ПростаКиро пак се напъва, защото Козяк го поддържа. Ай сиктир, мошеници!

Отговори
16 0
ха-ха

ха-ха

18.12.2022 | 22:52

Както казваше Шкумбата в един виц: Тоя пак е луд

Отговори
20 1
познавач

познавач

18.12.2022 | 18:52

този пак показа по една телевизийка колко е луд!

Отговори
15 1
Докога ще ни занимавате с тия въздухари?Не щем нито да ги чуем,нито да

Докога ще ни занимавате с тия въздухари?Не щем нито да ги чуем,нито да

18.12.2022 | 18:12

Ги видим.А с какво право въобще се разполагат тук в града ни да си бълват отровните измишльотини?!Марица,какво им давате трибуна на тия лузери?!

Отговори
20 1
“Денков ли да е премиер?!Дето строи децата ни в студа,да им бъркат в

“Денков ли да е премиер?!Дето строи децата ни в студа,да им бъркат в

18.12.2022 | 09:05

В носа?Соросоид кух!” https://demokrat.bg/archives/13962

Отговори
18 2

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?