71

Нинова: Всички гледаме към третия мандат, там е последният шанс

"За нас от БСП има шест важни неща, в които ще положим много усилия. Първо да гарантираме политическа стабилност чрез съставяне на редовно правителство. Очевидно всички гледаме към третия мандат и там е последният шанс за това. Бихме го нарекли "мандат на разума", нека с разум, но без задкулисни договорки, а открито да се опитаме да сложим край на политическата нестабилност".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.

Нинова подчерта, че образованието, здравеопазването, социалната политика трябва да са приоритети, но за това трябва развита икономика.

"Ние настояваме да се реши въпроса за финансирането на общините, като част от данъците остават в тях", добави тя.

Тя препотвърди позицията на БСП по отношение на войната в Украйна.

Нинова призова внимателно да се прецени кога и при какви условия да се влезе в Еврозоната. "Когато няма риск за българските граждани и българската икономика", препоръча тя.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Нинова,шансът беше с Габровски.Като се направихте на чукове всички,щот

Нинова,шансът беше с Габровски.Като се направихте на чукове всички,щот

05.01.2023 | 11:26

Щото сте много умни и алчни,ай сега..сърбайте си попарата.И хич и не се знае и на предсрочните избори какво ще стане и кои от вас ще са вътре и с колко депутата.Щото само като минат изборите и забравяте от кого о за какво сте пратени там-за работещо правителство,не да крадете милиони и милиарди на наш гръб като Кирчовците и ти в това число с коалицията ти с тях!

Отговори
3 0
партии мафии

партии мафии

05.01.2023 | 08:25

Шанс за какво? За поредното антинародно, корупционно, евро-либерално, про-американско правителство? Мерси! Избори до дупка! Докато политическата система се промени така, че да стане по-нормална!

Отговори
3 0
комунист

комунист

04.01.2023 | 17:50

Думи думи и само думи галещи ухото но никави действия. Какво стана с плоския данък? Защо още болниците са търговски дружества? Какво стана с позицията ни за Македония? Защо още сме на последно място в Европа по доходи ? и т. н. и т.н..

Отговори
6 0
Нинова браво

Нинова браво

04.01.2023 | 14:52

Хората искат европейски доходи заплати и пенсии

Отговори
8 4

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?