71

Нинова получи да от пленума: Преговаря за правителство с лидерите

С 94 гласа за и 4 против националният съвет на БСП е решил да преговаря с всички партии.

Следващите стъпки са да се реши какви са задачите пред правителството, колко ще е дълъг животът му, дали ще бъде политическо, експертно или смесено, какъв ще бъде форматът за вземане на решения, пише "24 часа".

Според нея е добро начало това, ще всички партии са заявили, че ще участват в разговорите с БСП. 

Не съм се чувала с никого, не сме изпращали писма. Ние сме подредена партия, искахме първо да мине Националният ни съвет, каза Нинова. Затова и все още няма фиксирана дата за срещите.

 
Водеща тема ще бъде изготвянето на бюджет за 2023 г. Другите важни теми за приемането в Шенген, законите по Плана за възстановяване и устойчивост и ревизия на частта за енергетиката и съдебната реформа.

Различното при тези преговори е, че сме обърнали пирамидата, защото досега се започваше с посредници - господин Паси и господин Плевенелиев, председателски групи, обясни още Нинова. Другата новост е, че този път на преден план са темите, които обединяват партиите в парламента, а не разделителните линии.

Ние изнасяме от десетки години оръжие за над 60 държави и получаваме сертификат за това. Така те стават негови собственици и какво се случва с него след това, не знам, каза още лидерката на БСП. 

 
Не сме изнасяли оръжие за Украйна, изнасяли сме за над 60 други държави. Продължавам да твърдя, че нито един патрон не сме изнесли за Украйна, каза пак тя.

Целта е предизборна или в опит да се попречи на разговорите за съставяне на правителство, смята тя.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ДЯСНА РЪКА НА НАРОДА

ДЯСНА РЪКА НА НАРОДА

18.01.2023 | 20:50

Кака корнни АКО,,,,,може да ни ОПРАВИ За 799 дена не КАТО,,,(царя) за 800 дена ......ЩЕ ГЛАСУВАМ......️

Отговори
2 2
Голямото Бебе!

Голямото Бебе!

18.01.2023 | 18:26

Леля Корни ,да им обещае че ще им умножи по 3,14 заплатите и че ще им дават още толкова ДМС ,секретарки,леки коли и т.н още утре за да не ги загубят тези пари ше се обеденят и после с топ не може да ги изгониш от Парламента!

Отговори
2 2
Лъв Първи

Лъв Първи

18.01.2023 | 17:07

И второ - супер ни писна от смотаните избори !!!

Отговори
3 1
Лъв Първи

Лъв Първи

18.01.2023 | 17:04

Хайде стига сте се джавкали като песове за кокъла!!!! Направете го това т.н.правителство най накрая!!! И работете за народа - той ви е избрал за това!!!

Отговори
3 3

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?