49

Нинова към Гълъб Донев: Не ни давайте акъл, всеки кабинет е длъжен да внесе проектобюджет

Днес гледаме най-важния въпрос за държавата. Който и да е Министерският съвет, редовен или служебен, е длъжен да внесе проектобюджет. Вие твърдите, че сте заварили държавата в тежко състояние заради предишното правителство, а искате да удължите именно бюджета, който ви остави предишното "лошо" правителство. Каква е тази метаморфоза? Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна в задочен отговор на коментарите на служебния премиер Гълъб Донев, че служебният кабинет решава тежките унаследени кризи от предишното управление и се справя със своята задача.

Тя обвини Донев, че служебното правителство влиза в противоречие с тезите си, че предишното правителство е оставило кризи за решаване, пък сега искат да ползват същия бюджет. По думите ѝ не може да се прекратява поръчка за медицински хеликоптери за следващата година, при положение че се готвят да платят 120 млн. лева за изтребители. "Кое е по-краткосрочно и наложително", попита отново реторично лидерът на БСП.

"Оставете народните представители как да осигурим икономиката, държавата и бизнеса през зимата", посочи тя.

"Вие не можете да поставяте условия на Народното събрание на депутатите. Народното събрание контролира вас, а не вие нас", обърна се тя към Донев, но уточни, че това се отнася за всеки министър-председател. "Не ни давайте акъл и не нарушавайте правилата в страната. Не за пръв път ще се приеме бюджет без очертаващо се мнозинство", заяви тя.

Нинова използва парламентарната трибуна да разкритикува и бившите си коалиционни партньори "Продължаваме промяната", че се "кичат" със социалните предложения на левицата. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Нинова тук е права

Нинова тук е права

29.11.2022 | 13:56

И си им го рекна в очите,евала!

Отговори
4 5

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?