46

Никола Минчев от Пловдив: Вдигнахме възнагражденията за членовете на СИК

По предложение на „Продължаваме Промяната“ членовете на секционните избирателни комисии (СИК) занапред ще получават доста по-високо възнаграждение, отколкото на последните избори. Досега за един вид избор член на СИК получаваше по 85 – 90 лева, а на следващи избори, когато и да са те, сумата която той ще взима ще е поне една четвърт от минималната работна заплата.

Това съобщи днес Никола Минчев по време на своя приемна с граждани в Пловдив. Освен лични въпроси, пловдивчани коментираха с Никола Минчев и приетите в края на миналата седмица спорни промени в Изборния кодекс (ИК). „Малкото, да не кажа и единственото положително, което се промени в изборното законодателство е, че хората, които работят в СИК ще бъдат по-добре заплатени. Радвам се, че ние като социално отговорна партия съумяхме да направим такова предложение между първо и и второ четене на промените в ИК, което срещна подкрепа и от други парламентарни групи“ - допълни Минчев.  

Росен Костурков, който също имаше приемна за граждани, обясни че предложението за по-високо възнаграждение  е останало незабелязано сред останалите промени в изборното законодателство, които се определят от експертите като скандални.

Народните представители от „Продължаваме Промяната“ пресметнаха, че към настоящия момент член на СИК ще получава минимум 177 лева, като се има предвид, че минималната работна заплата е 710 лева. „Работата на СИК е изключително важна, но често пъти неблагодарна, а занапред тя ще стане двойно по-тежка заради отново въведеното гласуване с хартиени бюлетини и тяхното преброяване. Най-нормално е за тази си работа те да получават, доколкото е възможно, справедливо възнаграждение“, допълни заместник-председателят на Народното събрание.

Следващата приемна на Никола Минчев с граждани на Пловдив ще бъде на 19 декември от 10:30 до 13:00 ч. в офиса на „Продължаваме Промяната“ на ул. „Козлодуй“ №1.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
само четящ и други източници

само четящ и други източници

05.12.2022 | 20:26

глупак мудиратур,нима *анално* е нецензурно?!?Ебахти нещастниците!

Отговори
1 2
Боко тиквата

Боко тиквата

05.12.2022 | 17:22

Вместо да ми давате за чекмеджето. Затова ще плащам на троловете да ви плюят.

Отговори
1 7
Диди

Диди

05.12.2022 | 19:53

Простотията не ходи по гората.

Отговори
7 1
само четящ и други източници

само четящ и други източници

05.12.2022 | 20:26

тролчо,знам,че те боли и с грижа за твоето задно здраве горещо ти препоръчвам да се запасиш с лекарства!Ще боли продължително!

Отговори
4 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?