2374

Никола Минчев: Ако се обединим около политики с БСП, може да говорим за подкрепа

С "БСП за България" тепърва ще седнем на разговори, ако ни поканят. Трябва да се обединим около политики и чак след това ще можем да говорим за подкрепа. Това коментира депутатът от "Продължаваме промяната" и зам.-председател на парламента Никола Минчев по повод решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат за правителство на "БСП за България".

"Тепърва ще седнем на разговори с БСП, предполагам, разбира се, че ще ни поканят на такива", посочи Минчев, като според него реализацията на третия мандат ще бъде доста трудна. 

Президентът връчва утре на БСП мандат за посочване на кандидат за министър-председател
"Вече първо ще трябва да се обединим около политики, чак тогава ще можем да говорим конкретно за подкрепата за мандата... При всички положения Изборният кодекс - да,  ще бъда в разговорите, всъщност това беше една от темите, по които не постигнахме съгласие в рамките на декларацията, която предложихме ние като мандатоносители при втория мандат. Така че, предполагам, че това ще бъде една от по-трудните теми за разговор, както, да речем, и отношението към войната в Украйна", коментира Никола Минчев.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че в понеделник президентът ще връчи на парламентарната група на "БСП за България" мандат за посочване на кандидат за министър-председател.

А във връзка с въпроса за възможностите за сътрудничество с новоучредената днес партия "Спаси София" Никола Минчев потвърди, че се водят разговори за обединение на всички демократични сили във възможно най-много градове в страната. В ПП не са коментирали все още дали ще подкрепят председателя на новата формация Борис Бонев като кандидат за кмет на София.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Бомба в ПИК

Бомба в ПИК

16.01.2023 | 11:04

Недялко и Стъки новата светска двойка. Стъки оставил жена си заради Недялко. Очаквайте сватба и Недялко като булка!

Отговори
1 2
Бомба в ПИК

Бомба в ПИК

16.01.2023 | 11:03

Недялко и Стъки новата светска двойка. Стъки оставил жена си заради Недялко. Очаквайте сватба и Недялко като булка!

Отговори
1 2
питащ

питащ

15.01.2023 | 21:45

На тебе кой ти вярва,бре?!?

Отговори
8 1
Другаря Минетчиев

Другаря Минетчиев

15.01.2023 | 20:09

Ако се обединим заедно да крадем Добре Иначе Не

Отговори
12 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?