46

Нечувани обиди в парламента, кой на кого е чадър?

Голям скандал се разрази в Народното събрание по време на заседанието на парламента, докато се водеха дебати по доклада за меморандума Gemcorp. В остър спор влязоха Георг Георгиев от ГЕРБ и Бойко Рашков от „Продължаваме Промяната”.

Размяната на реплики започна Георгиев, който определи бившия вътрешен министър като „чадър на правителството „Петков”, по време на свое изказване, от което призова на трибуната да излезе един „почтен, но много имотен човек, който пазеше правителството „Петков - Василев”.

„Gemcorp е еманацията на безобразието, на корупцията, на измамата. Най-тежката корупционна далавера в тази държава, направена от тези, пазени от един бивш комунистически следовател хора”, каза още депутатът от ГЕРБ.

От парламентарната трибуна Рашков призова председателстващият заседанието Росен Желязков да се дистанцира от групата, която го е избрала. „Когато някой излиза тук и резили целия парламент, използвайки обидни изрази, бъдете така добър да му изключите поне микрофона, ако не го изгоните от трибуната. Такива хора не трябва да стъпват тук въобще”, каза на висок тон той.

В личното си обяснение бившият вътрешен министър заяви: „Никога не съм бил чадър, на когото и да е било. Второ - тъй като не е в моя манталитет да бъда чадър, на който и да е, на който и да е не съм целувал нито ръка, нито нещо друго”, обясни ядосано Рашков. И добави: „Тъй като не съм бил чадър на никого, съжалявам само, че нямах време да бъда още по-голяма градушка срещу вашия лидер от ГЕРБ”.

Георгиев отново се върна на парламентарната трибуна и заяви: „Знаете ли на кого сте целували ръка - на тези, които казаха на хората „Време е танковете да дойдат”. Целувахте ръка на тези, които съсипаха тази държава. На тези, които докараха България до най-тежката и дълбока криза. Наздраве! Пийнете си, г-н Рашков. На тези, които направиха така, че държавата ни в момента да е един разсипан двор, в който се арестуват невинни хора. Вие, червеният комунистически следовател, вие - комунистът, направихте така, че държавата да прилича на това, на което сте свикнали - на един комунистически разграден двор”, каза той.

След напрежението между Рашков и Георгиев председателстващият заседанието обяви десет минути почивка.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Георгиев е мръсен продажник

Георгиев е мръсен продажник

08.01.2023 | 21:56

Вън от парламента мръсник

Отговори
1 0
Колония Булгаристан

Колония Булгаристан

06.01.2023 | 16:02

Абсолютни .....заслужаващи ..... по кратуните. Такива няма сигурно и в Танзания, ама така ще е докато 61% си стоят в къщи

Отговори
1 0
Дядо

Дядо

06.01.2023 | 12:38

Недостоини българи- това е сегашният парламент. За нищо не стават , жалко за народа.

Отговори
4 0
ехо от тоалетната

ехо от тоалетната

05.01.2023 | 20:08

Тук съм,не се крия - София,квартал Американски колеж,улица *190*!

Отговори
2 1
Загрижен селянин

Загрижен селянин

05.01.2023 | 20:02

В тоя парламент няма достойни българи! Ще гласувам за Боян Расате на следващото издание Народно Събрание номер 99....

Отговори
2 5
Пияната дамаджана-нагляяр до дупка!!Не бил чадър на никой-мръсник доле

Пияната дамаджана-нагляяр до дупка!!Не бил чадър на никой-мръсник доле

05.01.2023 | 19:33

Долен,жалък!А,бе скривайте ги тия престъпници от ПП-то,всичките гадняри,престъпници и простаци..че и тон надигат и вой до небето срещу всички и всеки,който им доказва вината и им го реква в очите!!!Бахти и гнусната сган!Такова падение от сбирщина боклуци никога не е имало в историята на държавата!!!

Отговори
12 6
Хм…

Хм…

05.01.2023 | 19:10

Що ли не мога да взма страна? Дето казват, хвани едните, удари другите.

Отговори
7 4
рашкуф

рашкуф

05.01.2023 | 16:08

Пияната дамаджана дали е тестван с *Дрегер*?

Отговори
14 10
Тия

Тия

05.01.2023 | 15:57

Тия чиййфути га че ли се намират у Чийййфутския им Кенефсет

Отговори
5 6

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?