2374

Министър Демерджиев: Кмет е агитирал за сина си в изборния ден

В изборния ден кметът на Симитли Апостол Апостолов „интензивно е агитирал” и е „притеснявал” в една от секциите. Това е било тази, в която неговият син е кандидат за депутат.

На този фон вътрешният министър Иван Демерджиев отчете 77 досъдебни производства и 2 присъди по бързото производство. Два дни след края на предсрочния вот той обобщи резултатите от акциите на МВР.

Той посочи и кои са партиите, за които има сигнали за търговия с вот. „ГЕРБ и ДПС са партиите, които традиционно участват в тези практики. Има три сигнала срещу БСП и един срещу „Продължаваме Промяната”, които са стигнали до образуване на досъдебни производства”, уточни Демерджиев.

Последва отговор от победителите на изборите в неделя. „Аз не знам за такива неща, една стотинка партията не е дала. Ние ясно сме изписали, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Ако МВР са го доказали, тези хора ще бъдат осъдени“, беше коментарът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Другите цитирани партии не коментираха темата. И още - имало данни за политик, участвал в агитация в деня на вота. „Имаше такъв случай с кмета на Симитли, който се оказа, че доста интензивно е действал и агитирал, притеснявал е една от секциите, в която синът му е кандидат за депутат”, каза силовият министър.

До арест обаче не се стигнало, защото според прокуратурата нямало достатъчно доказателства за досъдебно производство срещу кмета на Симитли. „За съжаление, това е един от случаите, в които прокуратурата показа, че крехкото доверие, което се изгради между двете институции, е в опасност”, подчерта Демерджиев.

Самият Апостолов отказа коментар пред NOVA и добави, че ще запази мълчание в следващите няколко дни.

Синът на кмета - шампион по преференции

34-годишният Стефан Апостолов, който е син на кмета на Симитли, е един от рекордьорите по преференции на изборите.

„Аз съм, мога да твърдя, един от мажоритарно избраните депутати”, похвали се Стефан Апостолов.

За пореден път бившият-бъдещ депутат от ГЕРБ-СДС обра преференциите в родния си Симитли. Така от последен в листата - той е втори.

„Ами това е по мое желание, винаги да съм последен, защото вижте много е лесно, ако си да кажем втори или трети, ти казваш аз 100% ще стана депутат и не работиш да направиш добър резултат, а като си последен даваш максималното от себе си и това е била винаги моята идея”, казва Апостолов.

7357 души са отбелязали преференция за Апостолов. Това е с над 500 души повече в сравнение с вота през ноември.

48-ото НС ще е пето за 34-годишния политик.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ДАНО ПРОДЪЛЖИ!

ДАНО ПРОДЪЛЖИ!

05.10.2022 | 08:59

ТОЗИ МИНИСТЪР ГОЛЯМ " КЪСМЕТЛИЯ" УЛУЧИ ВСИЧКИТЕ ПРОСТОТИИ И НЕДЪЗИ ВСИЧКО СЕ ИЗСИПА НА ГЛАВАТА МУ КАТО РОГА НА ИЗОБИЛИЕТО! ТО НЕ БЯХА ПОТОПИ - НЕ БЯХА КАТАСТРОФИ - НЕ БЯХА ИЗБОРИ - НЕ БЯХА ГРАНИЧНИ ОГРАДИ - НЕ БЯХА МИГРАНТИ - НЕ БЯХА ПОЛИЦЕЙСКИ ТЪПОТИИ.....ВСИЧКО НА КУП..... ОЩЕ ПО -ДОБРЕ СТАНА ЗА ДА ВИ ПОКАЖЕ ,ЧЕ НА ВСЯКО НЕЩО ПРИ ДОБРО ЖЕЛАНИЕ МУ СЕ НАМИРА КОЛАЯ..... АБСОЛЮТНО ДОБРЕ СЕ СПРАВЯ ДА НЕ КАЖА ПО-ДОБРЕ ОТ МНОГОТО ТАКА НАРЕЧЕНИ " ПРОФЕСИНАЛИСТИ" В БРАНША....ДО ТАКАВА СТЕПЕН ВСИЧКО Е ПОМИСЛЕНО ДАЖЕ НА ИЗБОРИТЕ КОЕТО МНОГО МЕ ВПЕЧАТЛИ ИМАШЕ ПРИДРУЖАВАЩ ПОЛИЦАЙ С ПОДВИЖНИТЕ КОМИСИИ ПОСЕЩАВАЩИ ИНВАЛИДИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ....ИМАШЕ НАВСЯКЪДЕ ПРИСЪСТВИЕ НА ПОЛИЦИЯ ! НЕ БЯХ ВИЖДАЛА ЖИВ ПОЛИЦАЙ ОТ ГОДИНИ....САМО ГИ ВИЖДАМ В ПАТРУЛКИТЕ ДА ХОДЯТ ДА ОБЯДВАТ ....В РЕСТОРАНТ ПИЛЕТО....СЕГА Е ДРУГО! ДА БЛАГОДАРИМ НА МИНИСТЪР ДЕМЕРДЖИЕВ И ДА НЕ ГО ТРИЧИМ ЗА ГЛУПОСТИ.... ЗА СЕГА ПОКАЗА , ЧЕ ВЪРШИ ПРЕКРАСНА РАБОТА! УСПЕХ ! ДАНО СЕ НАМЕРИ ТАКЪВ ЧОВЕК И ЗА ПРОКУРАТУРАТА......ДА ГИ ПОЧИСТИМ НАВЕДНЪГЖ...

Отговори
3 0
Демерджиев

Демерджиев

04.10.2022 | 23:19

Е Мьжкар !

Отговори
5 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?