2374

Корнелия Нинова смята, че изборите са фалшифицирани

Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че последните избори са били фалшифицирани. Тя също така вярва, че все още е възможно в това Народно събрание да бъде съставено правителство.

"Първият мандат на ГЕРБ няма да подкрепим! Очевидно е, че "Продължаваме промяната" не искат да разговарят с нас. Ще изчакаме третия мандат и след като бъде връчен, ще съберем Националния съвет и ще решим", каза тя след  като бе на съвет на младежкото БСП в Асеновград. 

При младите социалисти също е станало въпрос за смесеното гласуване и имало различни мнения. На въпроса дали последните парламентарни избори са фалшифицирани, Нинова отговори с категорично "Да".

И добави, че се надява държавното обвинение да се самосезира.

"Показахме няколко разписки от няколко секционни комисии, в които има разлика по 5-6 гласа между това, което е отчела машината и това, което е бележката. Направете сметка - по 5-6 гласа на 12 000 машини какво излиза", каза Нинова. 

Лидерът на БСП припомни, че и досега ЦИК не е излязла с доклад от машинните протоколи и броенето. 

Лидерката на БСП отказа да тълкува какво бившият премиер Кирил Петков е говорил днес за кодовете. "Но аз съм свидетел на този разговор, който се проведе в залата на Народното събрание. Той дойде при нас и ни каза да оттеглим изборния закон и ще ни даде кодовете. Цитирам негови думи", посочи Нинова. 

Тя отказа да коментира твърдението на Петков, че всяка политическа сила притежавала шифър. По думите й щом партията на Петков и Василев поставят червени линии и ултиматуми, нека се знае, че отговорността ще е тяхна.

да няма преизчисление на пенсии, увеличение на минималната работна заплата на 850 лева и съответното увеличение на парите за майчинство. 

Нинова повтори за породен път, че не било сега времето за купуване на нови изтребители, защото кризата била тройна. За социалните идеи на БСП тя каза, че са достатъчни 3 милиарда лева.

Лидерът на БСП смята, че бюджетът е най-важното нещо сега.

"Има - няма правителство, бюджет трябва да има. Не обвързваме двете неща - че тези, които подкрепят бюджета са бъдещо правителство. Не можем да оставим хората през зимата на студ и глад. И трябва бързо да стабилизираме икономиката", категорична е Нинова. 

Корнелия Нинова коментира и думите на Настимир Ананиев, че БСП е „партия за мокри поръчки”. "Явно "Продължаваме промяната" не са си взели никакви поуки". Категорична е, че БСП няма да оттегли проектозакона.

"С него отговаряме на очакванията на българското общество, където 47% са за хартиени бюлетини, а 48% - за машини", подчерта лидерът на социалистите.

Нинова не поиска да коментира новото ляво обединение, в което влизат Георги Първанов, Мая Манолова, Татяна Дончева и Красимир Янков. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
30 коментара
Боко тиквата

Боко тиквата

30.11.2022 | 15:11

Корни е наши момиче, комунистка. Знаех, че ще се разберем и ще ви крадем заедно.

Отговори
3 0
Минаващ

Минаващ

29.11.2022 | 10:44

Всички дърти комуняги, като БСП и ГЕРП са много недоволни, че не могат да си купуват гласове с машинките както вече 30 години.

Отговори
5 1
Диди

Диди

29.11.2022 | 10:38

Чак сега ли се усети, че тези машини са направени да печели Мадуро и са манипулирани.

Отговори
1 5
Някой си

Някой си

29.11.2022 | 04:33

Госпожо Нинова , Тръмп също тръбеше, че са му откраднали победата. Вие лично нямате достоинство и чест, за да признаете поражението си. С нагла политика и вулгарно поведение Вие успяхте да изгоните от редовете си много дългогодишни членове, а и симпатизанти. С опорни точки и лични амбиции уверено вървите към пълна ликвидация на БСП. Превърнахте я в еднолична фирмичка, губеща позиции и бъдеще. Мисля, че обединението в ляво - най-новата ви идея или няма да се състои, или ще се състои, но без Вашето участие в новата формация.

Отговори
5 0
АЙТИ

АЙТИ

28.11.2022 | 11:34

На Корни компютрите ще се окажат компоти а филма в който участвува не е шведски а съветски

Отговори
4 2
ГЕРБ:Машините на Киро изхвърлиха Слави от парламента,откраднаха му гла

ГЕРБ:Машините на Киро изхвърлиха Слави от парламента,откраднаха му гла

28.11.2022 | 11:06

Гласове?! https://demokrat.bg/archives/13392

Отговори
2 4
Министър на Киро се притесни,че поема към затвора!Сашо Кеша:ГЕРБ да

Министър на Киро се притесни,че поема към затвора!Сашо Кеша:ГЕРБ да

28.11.2022 | 11:02

Да сезира и ФБР https://demokrat.bg/archives/13375

Отговори
2 4
Нинова сензационно:”Последните избори са фалшификат!”Дават Кирил и Асе

Нинова сензационно:”Последните избори са фалшификат!”Дават Кирил и Асе

28.11.2022 | 10:59

И Асен на прокуратурата https://demokrat.bg/archives/13381

Отговори
2 4
Какви кодове, какви 5 лева?

Какви кодове, какви 5 лева?

28.11.2022 | 10:30

Какви кодове, какви 5 лева! Преди да започне гласуването СИК (Секционната Избирателна Комисия) в присъствието на отговорния техник изважда началния протокол, в който по партии и преференции на всякъде трябва да са нули за гласували! След края на изборния ден СИК изважда от машината протокола с резултатите от секцията, машините се изключват и се изваждат двета флашки и по искане на РИК сравняват разписките и окончателния протокол издаден от машината. Съвпадението трябва да е 100%! Има само няколко случая, в които разписките са с 1 по-малко. За единия се знае, че жена си е изяла разписката, а другите вероятно гласоподавателите не са си поставили разписките в кутиите, но това не е от значение, тъй като в РИК се проверяват само флашките и окончателния протокол и съвпадението трябва да е 100%. Не е работа на СИК да проверяват работата на машините като сравняват разписките и окончателния пртотокол. Машините са собственост на държавата (ЦИК), което означава, че проверките и тестването на машините трябва да се извършват от съответните държавни институции, не сульо и пульо да плещят простотии!

Отговори
5 2
...

...

27.11.2022 | 23:06

Вадят се тенденциозни и грешни изводи. Някой не записал правилно резултатите от бележките, или някой не ги е преброил правилно или не е извадил всички бележки от кутията в бързането да приключат :) А може принтера да е намачкал хартията и да са пуснали неправилно да гласува още 1 път ... или пък не са го пуснали и затова няма квитанция в кутията. Т.е. машината не е виновна, комисията ако не е обучена и я ползва неправилно.

Отговори
7 3

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?