71

Кирил Петков: ГЕРБ имат само три избора

Първият е подкрепа от ДПС, вторият - избори, а третият вариант е много прост - подкрепят правителство с втория мандат

Ако махнем целия театър, който се случва, реално сме в първия мандат на ГЕРБ. Пред тях има 3 избора и те са много ясни. Това коментира в парламентарните кулоари Кирил Петков от ПП-ДБ, пише "24 часа".

И обясни между какво трябва да избира най-голямата парламентарна сила. "Първият - правят правителство на ГЕРБ. На малцинството, на личностите, на експертите, програмно, както и да го наричате. И отиват при ДПС и искат подкрепа от хора като Делян Пеевски", каза Петков.


"Избор 2 - казват "не можем да направим правителство, отиваме на избори". Това го чухме от Бойко Борисов", обясни той. В този вариант обаче ще изгубим 3 месеца време, европейски средства и рискуваме да станем второстепенна държава в ЕС, а Румъния да ни изпревари за Шенген. 

"Третият вариант е много прост - подкрепят правителство с втория мандат. Бяхме абсолютно прозрачни от самото начало със законодателната и управленската програма. Ако имат критики по програмата, няма проблем. Ако препоръките им са добри за държавата, ние ще ги чуем, ще ги впишем. Всичко е възможно", настоя Петков. И настоя ГЕРБ да кажат кой от трите избора ще направят. 

Според него няма смисъл да се въртят в непрекъснати разговори за нещо. "Или правят първото с ДПС, или отиваме на избори, или подкрепят каквото ние предложихме",  каза Петков като отново изтъкна научните постижения на кандидата им за премиер акад. Николай Денков. Той е категоричен, че предложеният състав за правителство ще изпълни програмата, която са си дали. 

"Ние сме казали много ясно, че сме готови да ни контролират в НС, през комисиите. Могат да викат министри всяка седмица да се обясняват", каза още той. Денков трябвало да има екип, на който има доверие. По-добър за финансов министър от Асен Василев нямало. Той щял да направи така, както миналата година, дефицитът да е 3%. "Историята може да се повтори, ако този талант бъде вкаран в тази програма", настоя Петков.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
А какво става с европейските заплати европейските пенсии и войната?

А какво става с европейските заплати европейските пенсии и войната?

05.05.2023 | 14:03

Или бедния българин най-лесно се манипулира! Не пасем овцете на асфалто и не ядем доматите сосе колци!

Отговори
2 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?