46

Илияна Йотова с коментар за срещата между ГЕРБ и "Промяната"

Съдържанието не беше съществено, заяви вицепрезидентът

„Намираме се в средата на политическите преговори за редовно правителство. Разликата с миналата година, когато отново имаше консултации и даване на мандати, е че ще бъде предложен кабинет както от първата политическа сила, така и от втората.“ Това прогнозира в предаването „Лице в лице“ вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Според мен ще има предложен състав за кабинет още от първия мандат. Не смятам, че трябва да се отхвърлят възможностите на първите два мандата. От „Продължаваме промяната“ също изразиха готовност за съставяне на правителство на малцинството“, посочи още тя.

"Очакванията от срещата между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ бяха големи, а новина от нея нямаше. Това, което се изговори, можеше спокойно да се каже и в кулоарите и кафенето на парламента. Ценността беше в това, че я имаше, съдържанието не беше съществено", коментира Йотова.

Според нея "Продължаваме промяната" са разбили едно табу по отношение на ГЕРБ, а резултатът за двете партии е бил имиджов.

Вицепрезидентът изрази мнение, че до тази среща се е стигнало твърде бързо и запита дали протестиращите през 2020 г. я приемат.

По темата за хартиената бюлетина Йотова заяви, че е привърженик на машинния вот и има опасност отново да върнем сценариите с чувалите, "Арена Армеец" и поправяните докрай протоколи. Тя уточни, че след Закона за пътищата Изборният кодекс е най-променяният у нас.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Илияна Йотова

Илияна Йотова

09.11.2022 | 19:19

Аз съм за вицепрезидентска република .....

Отговори
6 6

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?