46

Илияна Йотова: Решение на президента е кога ще връчи първия мандат

Вицепрезидентът Илияна Йотова не пожела да каже кога президентът Румен Радев ще започне консултации за съставяне на правителство. Всички свои конституционни отговорности, президентът ще изпълни. Политическите сили ще решат дали да има кабинет. Решение на президента Радев е кога ще връчи първия мандат, обясни Йотова отговори на журналистически въпрос в к.к. „Албена”, където се провежда среща на Националното сдружение на общините в Република България и тя е гост на събитието.

Вицепрезидентът Илияна Йотова отказа да коментира и избора на Вежди Рашидов за председател на народното събрание. „За мен това вече не е новина, и аз съм като вас журналист”, каза тя.

„Важно е как ще започне от утре работата си Народното събрание. Не са добри първите сигнали, - някои от бившите министрите на финансите започнаха със закани, с квалификациите, не такъв трябва да бъде разговорът, защото хората тук в Албена и са гласът на България и чакат приемането на бюджет, освобождаването на еврофондовете, Плана за възстановяване. Кой как е подкрепил Вежди Рашидов за председател и защо го е подкрепил, ще решат избирателите”, обясни Йотова и припомни, че ни предстоят и избори за местна власт.

„Ние българите имаме една много хубава пословица – „Бог високо, цар далеко, а кметовете са тук”, допълни Илияна Йотова. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

25.10.2022 | 09:24

БАРЕМ ИМАМЕ СВЕСТНИ ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕ ПРЕЗИДЕНТ...ВСИЧКО ДРУГО Е В КИРЕЧА...

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?