2374

ГЕРБ системно мълчат за реформата в прокуратурата. Говори Надежда Йорданова

“Ясно поставяме нашите три приоритета, въз основа на които ние сме готови да търсим общи решения. На първо място е върховенство на правото и реална ефективна съдебна и правосъдна реформа. ГЕРБ много системно мълчат, когато поставим въпроса за реформата в прокуратурата, за статута на главния прокурор”, заяви бившият правосъден министър и настоящ депутат от “Демократична България” Надежда Йорданова в предаването “Лице в лице”по bTV. 

Тя подчерта, че в поредица от няколко срещи от “Демократична България” публично са поставили тези въпроси, но ГЕРБ избягва всяка една от тях. 

“Премиерът не може да е гарант за тези дълбоки реформи, защото правителството няма законодателна инициатива за изменение в конституцията”, добави Йорданова. 

Според нея, за да се формира мнозинство по тези въпроси, страните трябва много ясно да заявят, че са готови да я направят. 

По думите ѝ има абсолютно мълчание от страна на ГЕРБ.

Йорданова бе категорична, че каквато и да е подкрепа на правителство, трябва да е въз основа на ясно заявени ангажименти, със съответни гаранции за амбициозни реформи. 

"Това, което ние последователно отстояваме от 45-ото, 46-ото, 47-ото Народно събрание и сега е, всички политически партии, които са посочили в предизборните си програми -съдебна реформа и евроатлантически ценности, явно да поемат ангажимент към тях. Готовност за действие виждаме от "Продължаваме промяната", а БСП дават знак, че трябва да се решат тези проблеми", добави тя.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Много нагло

Много нагло

14.12.2022 | 08:02

Черепа, Цецо Василев и Бобокови искат смяната на Гешев. А, забравих и Баневите. "ДейБълите" работят за тях.

Отговори
2 0
Не е ли ясно

Не е ли ясно

14.12.2022 | 03:16

Цветарите си имат свя главен прокурор, имат си прокуратура. Те нямат нужда от промени, защото ако нещо се пипне там - какво става с кюлчетата, със суджуците, с Барселона, с мамин Тотев и милионите, откраднати от зала Колодрума, ще се потърси отговорност и за "Индра", и за зоопарка, и за парите за магистралите... Т.е - тотално чистене на авгиевите обори. Никой не иска да си сложи сам примката на шията. Мафията е доволна от сегашното състояние. Наверно искат да мине давност.

Отговори
1 3
истината

истината

13.12.2022 | 22:06

Бих си казал мнението,но съм сигурен,че ще ме *блокира* мудиратура!А и е жена,все още,а аз съм кавалер.

Отговори
2 0
Тая е алчно,злобно и упорито същество

Тая е алчно,злобно и упорито същество

13.12.2022 | 21:49

Подкупно и жадно за власт и плюнки

Отговори
5 1
НикогаПовечеСДС-Чума

НикогаПовечеСДС-Чума

13.12.2022 | 20:10

Тази самозабравила се и правно неграмотна сороспия не бих я клатил,но на драго сърце бих я млатил.

Отговори
5 2

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?