46

Ето колко ще ни струват предсрочните избори на 2 април

Правителството одобри план-сметката за разходите/трансферите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023 г. Това съобщиха от пресцентъра на кабинета.

Одобрените средства са в размер на 87,7 млн. лева. Дейностите, свързани с изборния процес, които ще се финансират с тях включват: подготовката и отпечатването на избирателните списъци; закупуването и изработването на необходимите изборни книжа и материали; отпечатването на бюлетините; логистичното осигуряване на областните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнагражденията на членовете на районните и секционните избирателни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждането на разяснителна кампания за правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване.

Правителството има готовност да осигури допълнително необходимите средства при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на специализираните устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на изборния процес, в т. ч. на машинното гласуване и видеонаблюдението/видеозаснемането.

В условията на неприет държавен бюджет за 2023 г., финансирането на разходите за план-сметката ще се осъществява по реда на Закона за прилагане на разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г., където е предвидена изрична възможност Министерският съвет да одобрява финансиране за подготовката и произвеждането на избори съгласно Изборния кодекс.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
безсрамници

безсрамници

05.02.2023 | 09:12

Тия избори станаха златни! Тя, държавата не дава толкова милиони за лечение на болните деца! Събираме капачки, а онези търтеи си вдигат заплатите!

Отговори
2 0
88 милиона нахалост,обединете ги поне с местните,та да не мятаме пари

88 милиона нахалост,обединете ги поне с местните,та да не мятаме пари

04.02.2023 | 10:15

На въздуха пак!Би трябвало ПП и ДБ да си ги плащат сега от окрадените от народа милиарди и милиони и че саботираха и окрадоха цялата държава!

Отговори
5 0
Подлогите вън

Подлогите вън

03.02.2023 | 18:32

Който гласува за Да България е четворно ваксиниран веган с две мозъчни гънки и верен участник в прайда!

Отговори
8 0
Боко тиквата

Боко тиквата

03.02.2023 | 18:09

И пак е по-евтино отколкото да си крада като разпран!!!

Отговори
3 6
Лош

Лош

03.02.2023 | 17:41

От джоба на бедняка.

Отговори
9 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?