49

Експертно правителство с широка подкрепа поиска Румен Радев от "Български възход"

Дебатът за Изборния кодекс не е от непосредствена необходимост. Усилията за съставяне на кабинет са основополагащи - справи ли се с тази задача парламентът, ще има време и за Изборния кодекс, и за плана, и за фундаменталните за обществото проблеми. Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев по време на консултациите при президента преди рулетката по мандатите за съставяне на правителство.

Експертно правителство с широка подкрепа, базирано на важни цели за обединение на партии, или кабинет, излъчен от парламентарните партии с ясна политическа отговорност - това поиска Румен Радев от "Български възход".

"Дори правителството да е експертно, то трябва да е подкрепено от партиите. Не може да излезем от конструкция, в която никоя партия да не носи отговорност за него. Името, което ще използваме не трябва да е водещо, а конструкцията и принципите, около които се събира коалицията", отговори му лидерът на БВ Стефан Янев. Той уточни, че в бъдещия кабинет трябва да има експерти, те може да са партийни членове, или не. Дебатът е по-скоро дали да са лица от ръководствата на съответните партии, което според Янев сега не е важен елемент от обсъждането. Важно е да се обсъдят принципите и приоритетите, кои да са експертите е последващ разговор, повтори той.

Според Янев всяка партия трябва да излъчи контактни групи, които да подготвят коалиционно споразумение, след което да се мислят и личностите. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
управление на мафията

управление на мафията

30.11.2022 | 06:41

От къде ще е тази "широка подкрепа"? От чуждите посолства? В този Парламент е "партиите срещу интересите на обществото!" Нови избори и промяна! Стига лъжи и крадене!

Отговори
1 1
ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ!

ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ!

29.11.2022 | 08:25

БЕРОВ-2 се готви покрай Коледа - в предпразничната караманела...ЧЕСТИТО!

Отговори
5 0
ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ!

ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ!

29.11.2022 | 08:24

32 години ОЛИГАРХИЧЕН ДЪРЖАВЕН "КАПИТАЛИЗЪМ" ПО РУZZКИ ИМПЕРСКИ ОЛИГАРХИЧЕН МОДЕЛ и ФАЛШИВА ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯ - градени от комунисти, лакеите и доносниците им, метресите и копоите им!  

Отговори
6 0
Стефан Янки

Стефан Янки

28.11.2022 | 21:04

И аз искам свинско със зеле, но ще ям само зеле

Отговори
5 0
ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ!

ДА СЕ ЗНАЕ И ПОМНИ!

29.11.2022 | 08:25

По-скоро Стефан Явен...

Отговори
5 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?