46

ДПС вече с двама депутати от Смолянски избирателен район

Решението на ЦИК разкри за кого е четвъртия мандат за народен представител от Смолянско. С него депутат става инж. Анджей  Джандев, който бе втори в листата на ДПС в региона. Движението взима втори мандат след преразпределение на гласовете по системата Хеър-Ниймайер. Четвъртият мандат в региона винаги е загадка за местните, тъй като не се знае системата на кого ще го определи. Години наред чрез системата на най-големия остатък в парламента за четвърти депутат от региона бяха избирани и кандидати с малка подкрепа, неведнъж и с малко над 1000 гласа.

На последните избори единствено ДПС имаше ръст в гласовете в региона, 916. След преразпределението Движението се сдоби с втори депутат.

ДПС за втори път печели два мандата в Смолянски регион. През 2009 г. по същия начин в Народното събрание отиде инж. Елин Андреев от Девин.

Джандев е родом от златоградското село Старцево. Той е роден на 3 октомври 1996 г. По професия е електроинженер. Завършил е в  Техническия университет в София. Работи като експерт – търговия с електрическа енергия, диспечиране и изготвяне на търговски графици, прогнозиране и планиране на търговско портфолио към борсовите пазари. Владее английски език. Председател е на Общинската структура на ДПС- Златоград.

Така, след вота на втори октомври Смолянска област ще бъде представлявана от д-р Красимир Събев  – ГЕРБ-СДС, Михал Камбарев – ПП, Хайри Садъков  и Анджей Джандев от ДПС.

Решението на ЦИК можете да видите тук: https://www.cik.bg/bg/decisions/1547/2022-10-05

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ауу

ауу

06.10.2022 | 15:22

какво българско име...

Отговори
7 3
???

???

07.10.2022 | 06:46

Да не смятате пак да сменяте имената на хората бе, "възрожденецо"?

Отговори
4 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?