71

ДПС против износа на петролни продукти от "Лукойл", внася закон за забрана

Законопроект за контрол за прилагане на дерогацията за закупуването, вноса или трансфера на суров нефт, превозван по море и на нефтопродукти с произход Русия или изнесени от Русия, са внесли от ДПС в парламента.

Лидерът Мустафа Карадайъ обяви това на брифинг в кулоарите на парламента, като коментира износа на продукти от нефт с произход с Русия и дерогацията на ЕК за България, пише "24 часа".

Този закон на практика ще забрани на "Лукойл" да изнася продукти от преработен руски петрол, което, според служебното правителство, Еврокомисията не ни забранява.

Изключението се отнася за българските граждани, а не за едрия бизнес и още по-малко може да послужи като основа за поредната лъжа по адрес на ДПС от кръгът на лъжата, коментира Карадайъ.  И отрече ДПС да подкрепя износа на нефтени продукти въпреки дерогацията на ЕК. Долна опашката лъжа в медиите на кръга на лъжата на олигарха и от неговите проксита и изпълнители в Народното събрание, каза Карадайъ, без да спомене имена.

В мотивите на законопроекта се предла забрана за износа на суров нефт и нефтопродукти, които са обект на дерогацията, което произхожда от разпоредбите на съответния регламент. Предлага се и режим на облагане по ДДС и акцизи, който да гарантира внасянето в бюджета на дължимите вноски в кратък срок, който да позволи финансирането на компенсации за високите цени на горивата. Предвидени са административно- наказателни разпоредби за недеклариране и невнасяне в срок на дължимите вноски.

Според партията, приемането на закона ще осигури контрол върху прилагането на дерогацията и гаранция за получаване на приходи в бюджета, които да се използват за компенсацията на българските граждани заради по-високите цени на петрола.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Карадайъ извади факти!Вижте измамата,която доведе ПП на власт,а ДеБъ в

Карадайъ извади факти!Вижте измамата,която доведе ПП на власт,а ДеБъ в

25.11.2022 | 13:46

В парламента https://demokrat.bg/archives/13324

Отговори
3 1
Делян Добрев:И кабинетът на Радев призна,че се надписва по левче на

Делян Добрев:И кабинетът на Радев призна,че се надписва по левче на

25.11.2022 | 13:27

На всеки литър бензин https://demokrat.bg/archives/13290

Отговори
3 0
Чекмеджан

Чекмеджан

24.11.2022 | 14:18

Колко спокойно си живеехме преди да се появят пп дето се вика един луд хвърли камък в гьола и жабите се разкрякаха

Отговори
9 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?