71

ДБ се присъедини към ПП, бойкотират пленарната зала заради хартиената бюлетина

Връщането на хартиената бюлетина е демонстрация на сила на мнозинство на реванша, заяви Христо Иванов


"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ясно заявиха своята позиция срещу връщането на хартиените бюлетини като част от изборния процес, паралелно с машинния вот. В знак на протест те няма да бъдат в пленарната зала докато не бъдат внесени предложенията за промени в Изборния кодекс, което се очаква да се случи утре.

"Няма да влизаме в коалиционни преговори с БСП, независимо с кой мандат, ако решат да подкрепят промените в Изборния кодекс. Това би значело, че казват на своите избиратели "ние се връщаме трайно и обратно в статуквото, там където цари задкулисието". Демократичната общност няма да разреши задкулисно вотът да бъде подменен", заяви лидерът на ПП Кирил Петков, съобщи NOVA. 

Андрей Гюров коментира, че заявките за връщането на парламентаризма са били задраскано като бюлетина снощи. "Защо е това бързане, кой иска да подмени вота и да запуши устата на българите в чужбина?", попита той.

 

От своя страна Христо Иванов бе категоричен, че връщането на хартиената бюлетина е демонстрация на сила на мнозинство на реванша. "То е готово или да управлява или да спечели нови избори. БСП не само върна възможността да се гласува с хартия, видяхме сериозна ревизия на изборния процес без никакво обсъждане и със сериозни нарушения на процедурата. Цялото заседание на Правната комисия е в нарушение на процедурата", обяви той. И допълни, че цялата заявка за диалогичност е хвърлена "под влака".

"Всички приказки за това как трябва да се обмислят предложенията в Изборния кодекс на ГЕРБ, не се случиха. Няма да позволим предложенията да се внесат тихо", каза Иванов.

От своя страна Атанас Атанасов подчерта: "Миналите избори ги купиха, тези искат да ги откраднат. Няма да го позволим!"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
38 коментара
Калина

Калина

20.11.2022 | 14:11

ДБ и ПП явно много се притесниха, че далаверите им с електронното гласуване няма да минат.

Отговори
0 0
Милен

Милен

19.11.2022 | 23:31

Интересно Киро тъпото колко им е платил на ДБ

Отговори
0 0
Петър

Петър

19.11.2022 | 10:03

ДБ най-добре да излизат в пенсия, от тях няма никаква полза, само собствените си интереси гледат.

Отговори
1 0
СТРАХ

СТРАХ

19.11.2022 | 08:47

ТРЕСЕ ПП И ДБ, ЗАЩОТО СА НАЯСНО , ЧЕ БЕЗ МАНИПУЛАЦИИТЕ С МАШИНИТЕ ПОСЛЕДНИТЕ 3 ИЗБОРА НЯМА ДА Е ТАКЪВ РЕЗУЛТАТА ЗА ТЯХ. ШЕПА ЖЪЛТОПАВЕНИЦИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА 110000 ПОДПИСАЛИ СЕ БЪЛГАРИ ЗА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА, НИКОЙ НА НИКОГО НЕ ЗАБРАНЯВА ДА ГЛАСУВА С МАШИНИ, НИЕ ИСКАМЕ ДА ГЛАСУВАМЕ КАТО ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ С БЮЛЕТИНИ !!!

Отговори
1 0
Росен

Росен

18.11.2022 | 06:40

Ако не са в парламента в неплатен отпуск ли ще излязат тия боклуци поне да ни спестят някой лев!!!

Отговори
1 0
Пъпеш, трола си ти, майна

Пъпеш, трола си ти, майна

17.11.2022 | 16:54

Само под тая статия имаш 6 коментара?! Парици трябва да се заработват.Следващият ти тролски псевдоним да бъде - карпуз

Отговори
4 1
Наско

Наско

17.11.2022 | 15:31

Шах адаш г-н Атанасов, бивш генерал, бивш агент на държавна сигурност много добре знае как се печелят избори и с Рашков също бивш агент на държавна сигурност и напред. Натиск, репресия и манипулиране на машини от г-н Божидар ИТ-то. И сега след като неможете да контролирате машините, ще извадите онези същите платени протестаджии така ли? Незнам защо нито една партия не седне и да не обсъдят справедливо решение. примерннно машинни гласусаве + хартиена бюлетина от машината и се прави паралелно преброяване.

Отговори
4 3
Дон Слави

Дон Слави

17.11.2022 | 15:20

хахха пищят като ухапани булки, само чакам и Божко ИТ-то да се обади, защото знаят какво, ще следва на изборите, след като вече не конторилар машините.

Отговори
3 2
пъпеш

пъпеш

17.11.2022 | 14:53

На бой,тролчета,пишете,трябват манги!

Отговори
0 6
пъпеш

пъпеш

17.11.2022 | 14:33

*най-честните* от пълните предатели са в потрес!

Отговори
5 4

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата