46

ЦИК: Това е най-ниската активност от 32 години насам

На вчерашните парламентарни избори беше регистрирана най-ниската активност от 32 години насам. В новото - 48-о Народно събрание влизат седем политически сили. Това показват данните на ЦИК при обработени над 99,9 на сто от протоколите, обобщи Цветозар Томов от комисията.

"Просто процеса на обработката на изборните резултати не е приключила", съобщи той, като допълни:

"Няма да коментирам, но от това, което до момента е публикувано, въведено в компютрите на Информационно обслужване, гласувалите са малко над 2,5 милиона души, така че сравнително определено мога да кажа, че това са парламентарните избори с най-ниска избирателна активност от всички провеждани от 1989 г. насам".

"Определянето на мандатите в многомандатните избирателни райони да става на базата на официалните резултати от последното преброяване", посочи още той.

"Тъй като в тази кампания, която започна, още нямаше официални резултати, ние не сме взели решение на ЦИК, с което да изменим числеността на мандатите. Аз не се ангажирам с това да твърдя кой ще влезе и кой няма да влезе в следващия парламент. Това решава ЦИК. Въпреки това, има следващи фази, които още не са преминали", отбеляза говорителят на ЦИК.

Той допълни, че предстои второто въвеждане на тези протоколи от екипите на Информационно обслужване и след това сравняване на резултатите от двете въвеждания и анализ на несъответствията навсякъде, където при двете въвеждания на протоколи има разлика.

"Във всяка от тези фази е възможно да има частична промяна на изборния резултат. На теория има всякакви вероятности".

По-рано днес Цветозар Томов не изключи възможността и партията "Има такъв народ" да влезе като осма формация в новото 48-о Народно събрание с оглед на гласовете, събрани от партията в чужбина.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Айше

Айше

03.10.2022 | 20:40

Аз не гласувах.Всички говорят за честни избори,а пък в тях участват нечестни хора.Може да съм проста ,ама не съм глупава

Отговори
0 1
Дрончо

Дрончо

03.10.2022 | 16:36

Пъхни се под вода и почвай да го духаш Иначе просто си калъпче за сапун Голанските възвишения те зоват

Отговори
0 1
Не Не И пак Не

Не Не И пак Не

03.10.2022 | 15:26

И кък я прочетохте тази ниска избирателна активност Щото се налагат съответните изводи Де Ако сте глухи за недоволния тътен на Народния вулкан скоро лавата на този вулкан ще ви залее и прати на майната си Холокост ли ще го наречете или Денафикация няма никакво значение Важен е резултата А той е Унищожение на търтейте във нашия чоловечески живот 2022 години след Христа тази война се води. И няма да се спрем тоз път нито пред Уолстрийт нито пред печатницата в и чифутска за тоалетна хартия наречена Федерален чифутски резерв Този път Не

Отговори
2 1
ГЮРО

ГЮРО

03.10.2022 | 14:36

Че за чий ви е нужна активност, като си имате машини, чиито резултати са предварително въведени? Кого будалкате, тъпанаци ниедни?

Отговори
3 3
хахаха

хахаха

03.10.2022 | 15:03

Стига глупости! Заради такива като теб брояхме 100% от разписките и всичко си излезе! Колкото гласове и подписи, толкова разписки и всичко излиза точно! Ама герберугите искат с 25% от ниска избирателна активност да вземат и кмет на града ... но няма да им се получи! Особено ако се гласува с машини!

Отговори
3 2
Какво да гласувам

Какво да гласувам

03.10.2022 | 14:35

само шорошояди, американския посланник ли ще защитава мойте интереси?

Отговори
3 1
Дрон

Дрон

03.10.2022 | 15:13

Капутин ли да ти защитава феса бе , копейка ? Хайде стига псува истинските ни партньори . Като си русороб пълзи с твоя Копейкин на Путлер в нозете , заедно със себеподобната ти паплач .

Отговори
2 1
Че кой те кара да си дадеш гласа за насраното ПП,бе?

Че кой те кара да си дадеш гласа за насраното ПП,бе?

03.10.2022 | 19:30

Какво се равите на луди,всички дето не гласувахте или направихте тъпотията с вота”не подкрепям никого”.Ей,тъпи има,много тъпи..дори личния си интерес не знаят..

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?