49

ЦИК: 23 секции са преминали към гласуване с хартиени бюлетини

Няма проблем с досега приетите протоколи. Основният проблем при откиването на секциите извън страната беше в множеството отсъствия на членовете на СИК. Едната причина е болни хора, които в последния момент се оказва, че не могат да изпълняват функциите си. И втората причина - хора, назначени от политическите партии, не са се явявили. Въпреки това навсякъде се работи, няма секция, която да няма необходимия брой хора, за да може да работи. Това каза членът на ЦИК Цветозар Томов.

Очакваме напрежението да се повиши след няколко часа, когато започнат да приключват изборите в Турция и другите части на Европа. Този път сме се подготвили да съкратим времето, в което бавим секциите, защото те трябва да изчакат потвърждение от ЦИК, че всичко е наред с изпратените от тях документи. Това добави още Томов.

 Общо 6 жалби са пъстъпили към 13:30 в ЦИК. Две са за нарушения за работата на СИК, те са препрадени към районните ко Постъпили са и 35 сигнала, които се обработват своевременно. По-голямата част от тях са за агитации в социалните мрежи.

Избирателната активност към 11,00 часа е 8,89%. За сравнение на 14 ноември активността към същия час е била 8,59%.

Още на две места е преустановено гласуването с машини - в Златица и Търговище. Общо секциите с преустановено гласуване са 23. Във всички от тях вече се гласува с хартиени бюлетини.

Отделно има и секции с две машини, където една от тях е повредена. Там гласуването продължава само с едното устройство.

Има три случая на разменени машини между секции.

Три са машините в страната с информация за подправен дневник. Преустановено е гласуването на тях. След края на изборния ден, когато те бъдат върнати в склада, ще бъде установено на какво се дължи това.

Има сигнали от някои турски секции за комуникации на турси език.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?