2374

Борисов заговори за "техническо правителство"

Преди първия работен ден на парламента за тази седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че основната цел на партията е сформирането на правителство. Той повтори виждането си, че второто четене на спорните промени в Изборния кодекс трябва да бъде забавено.

За пореден път Борисов призова депутатите си да влязат в диалог с останалите партии и заяви, че истинската отговорност е да се състави техническо, кратко правителство, поне докато мине зимата.

"Бърза работа нямаме. Ние трябва да направим правителство партиите в парламента, дали с първи, втори, трети. Основната цел е правителство, а не Изборен кодекс за след четири години", заяви Бойко Борисов.

По повод промените в Изборния кодекс и споровете за машинния и хартиен вот Борисов заяви, че именно ГЕРБ е въвела машинното гласуване. Според лидера на партията машините са много добри и вършат работа, а спорът по същество е свързан с начина, по който се отчитат гласовете. Лидерът на ГЕРБ призова депутатите на ГЕРБ-СДС да подкрепят предложението на "Демократична България" за създаване на преброителни центрове, където урните с бюлетини да бъдат отнасяни след края на изборния ден.

Борсов коментира и темата "Джемкорп". Той цитира служебния министър на енергетиката, който твърди, че меморандумът е активен и България дори е заплашена от арбитраж. Борисов определи меморандума като "скандал на скандалите и далавера на далаверите за милиарди долари, подписана в гранитна зала на Министерския съвет". Лидерът на ГЕРБ смята, че има опит за прикриване на истината.

В неделя в позиция, изпратена до медиите, от ПП заявиха, че "меморандумът с "Джемкорп" е прекратен отдавна и темата е затворена, без абсолютно никакви последствия за държавата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
“Марица”изтрива линковете с пряко предаване от парламента и с резилите

“Марица”изтрива линковете с пряко предаване от парламента и с резилите

23.11.2022 | 12:33

На ПП за временната комисия за”Джемкорп”,БТВ услужливо ги покрива за най-голямата кражба на века”Джемкорп”,дори не чели меморандума..Нали се сещате,че хората навсякъде могат да прочетат и видят в жива връзка престъпните им деяния,дебатите в парламента,които текат в този час и реалното отразяване на ИСТИНСКИ новини,не платени медии като вас!Жалки ставате,Русев,къде ти е журнализма и професионализма?Много явно бе,стига излагации..!

Отговори
5 2
Минаващ

Минаващ

23.11.2022 | 11:19

Страхлив гнусен интригант, разсипал държавата.

Отговори
4 5
ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ

ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ

23.11.2022 | 09:38

Тъп, по-тъп, най-тъп , милиционер, гербераст, Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, милиционер , гербераст.

Отговори
6 7
ХА ХА ХА

ХА ХА ХА

23.11.2022 | 09:06

след 18:45 докъм 18:57 минута в централната емисия https://btvplus.bg/produkt/novini/43824/btv-novinite-centralna-emisija-22-11-2022

Отговори
1 4
ХА ХА ХА

ХА ХА ХА

23.11.2022 | 09:05

бойкоборисов:”…опитваш се да манипулираш, но това не го разбираш… и не го можеш колкото мен”

Отговори
3 6
Мисирките

Мисирките

23.11.2022 | 08:51

Върти, сучи, все към кабинет тип Беров - 2 го тегли...

Отговори
2 5

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?