2374

Борисов: Те са търсили повод да счупят и последното работещо НС

Лидерът на ГЕРБ заяви, че няма да се откажат от хартиената бюлетина

Чудех се много, когато на правната комисия приехме предложението на ПП и Кирил Петков законопроект на КПКОНПИ. Всъщност те са търсили повод да счупят и последното работещо Народно събрание. Това е нашият прочит. Атентат срещу демокрацията ангажимент, поет при избирателите, да се приеме смесено гласуване - може ли това да е атентат срещу демокрацията. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията след срещата с парламентарната група на партията.

 

До влизане на Изборния кодекс в зала от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарна зала. Няма да се откажат от хартиената бюлетина, но и от машинното гласуване. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов след като свика извънредно заседание на ПГ на партията.

"Продължаваме промяната" си търсят повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим. Кирил и Асен го знаят и "Да, България" го знаят, но са предприели тактиката на мълчание", каза още Борисов.

ГЕРБ-СДС ясно са декларирали, че ако един ден влезе в зала този Изборен кодекс, те ще оттеглят оставането на обществения съвет и оставянето на район "Чужбина". Заяви, че е с две ръце "за" машинно гласуване, но такива машини, каквито са в САЩ, а не "във Венецуела на Мадуро". Призова да се съберат пари и да се купят. Заяви, че се сега се мами с кодовете и флашките на машините.

 

Водихме дълъг разговор с парламентарната група. Чудех се много, когато на правната комисия приехме предложението на Промяната на КПКОНПИ защо излязоха от комисията. Всъщност те си търели повод да счупят последното работещо НС. Това е нашият прочит, защото "атентат срещу демокрацията" да се нарече агажимент поет пред избирателите за смесено гласуване с машини и хартия, не може да е антентат на демокрацията", каза Борисов.
Той призова депутатите да върнат здравия разум, за да се запази парламентът да работи. Предлага да се върнат в зала - Изток или Запад, още днес, дори през уикенда и да обсъдят Изборния кодекс. Защото иначе парламентът няма да работи и удължаването на бюджета няма да мине.

Вежди Рашидов допълни, че той лично предпочита да гласува с хартиена бюлетина, защото "харесва шума на хартията".

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
А бе,безмозъчни тролове на ПП-то,каквато и злоба тук да хвърляте,народ

А бе,безмозъчни тролове на ПП-то,каквато и злоба тук да хвърляте,народ

18.11.2022 | 12:00

Народът прозря,че сте най-големите национални предатели,крадци,манипулатори и лъжци.Ни една вярна дума няма от мръсните ви алчни за власт и милиарди усти!!Я си….м…та!!!Трупове смарангясани!

Отговори
2 3
Простакофоб

Простакофоб

18.11.2022 | 12:06

Герберастка амебо, заври си в миризливата уста сплесканата чурка на боко и заспивай щастливо.

Отговори
4 2
Виц на тримесечието

Виц на тримесечието

18.11.2022 | 11:28

- Кои са най-богатите футболисти в световен мащаб? - Роналдо, Меси и ББ!

Отговори
2 2
Коментатор

Коментатор

18.11.2022 | 11:07

ваше ПРОСТАШКО нищожество боко I банкянски, ами имате си хартиено /мафиотско/ мнозинство. Зер с ДпС / дс/ мишкувате заедно вече 12 години, ку-рвата корни е с разтворени задни бузки, фатмака янев е готов да го поеме по всяко време. Ами управлявай , бе цървул банкянски, кво чакаш.

Отговори
4 2
ПРОСТАКОФОБ

ПРОСТАКОФОБ

18.11.2022 | 09:57

Ама виждаш ли с такива машини гласували и във Венецуела. Можело само с машини , но като в САЩ. Ами бай Х.УЙ банкянски, КОЙ ги купи тези машини? А,а,а... да , 12 годишната КОАЛИЦИЯ боко и шиши ги купи за 100 милиона.

Отговори
8 3
Баба Пена

Баба Пена

18.11.2022 | 09:31

едно Тиквун си знае, едно Тиквун си бае

Отговори
10 4

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?