71

Асен Василев отряза БСП: Не са потенциален коалиционен партньор за ПП

Няма как да има парламент, без да е подкрепен от ГЕРБ, ДПС или Възраждане. Това е математиката, посочи съпредседателят на ПП

 

Ние много ясно заявихме, че ГЕРБ победиха, а ПП остава опозиция. Също казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция и това не означава, че ще гласуваме напук. С ГЕРБ имаме сходни позиции. А БСП не са потенциален коалиционен партньор засега, защото подкрепят връщането на хартиената бюлетина.

Това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев пред БНТ. 

"Има 16 точки, които за нас са важни, ясно заявихме, че подкрепяме еврото и сме за военна помощ за Украйна. По тези позиции имаме сходни позиции с ГЕРБ, но това не се отнася за хартиената бюлетина", каза той.

"ГЕРБ посочиха, че приемат бюджетният дефицит да бъде 2.1 процента. Напълно възможно е всички финансови политики да се осъществят и да не се нарушава фискалната дисциплина. Черните сценарии няма да се реализират", посочи той.

 
 "Служебният министър нарушава закона в момента, това е политика на замразяването на доходите", каза Василев, във връзка с предложението на служебния кабинет за удължаване на държавния бюджет.

"Не се притесняваме от енергийния министър", каза Василев, след като  днес министърът на енергетиката Росен Христов се яви в Националната следствена служба, където беше призован като свидетел по разследването за спирането на договора за доставките на газ от "Газпром".

Василев обясни, че ПП са започнали предварителни разговори с "Демократична България", в случай, че вторият мандат отиде при тях. Според него обаче, няма вариант да се разговаря с БСП, които не са потенциален коалиционен партньор. 

"Няма как да има парламент, без да е подкрепен от ГЕРБ, ДПС или Възраждане. Това е математиката", посочи Василев.

Василев отрече съмненията за сериозно разцепление в "Продължаваме Промяната", след като на гласуването за покупка на изтребители се оформиха две крила в парламентарната група на ПП.

"Твърде сме млади за да има разнобой", обяви Василев, и посочи, че всеки е свободен да гласува както намери за добре.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Я паси харесвам бсп-то

Я паси харесвам бсп-то

10.11.2022 | 23:02

Само те говорят за европейския стандарт. Европейски заплати и европейски пенсии. Щом цените са европейски и доходите трябва да са европейски господа крадливи политици.

Отговори
4 0
много трудно

много трудно

10.11.2022 | 21:45

ще се угоди на дуото *лъжлю-педал*!Да си знаете!

Отговори
6 1
ПУНТА ПРОМЯНА

ПУНТА ПРОМЯНА

10.11.2022 | 20:29

Плачат за затвора. От природния газ чрез посредници те са ощегянари държавата ежемесечно с по 200 милиона. нека се кокорчат и простеят при бай Ставри, мръсни гадни човечета.

Отговори
7 1
Ицо

Ицо

10.11.2022 | 20:18

За Киро БСП са, за Кокорчо не са. А ся де?

Отговори
6 1
Дии

Дии

10.11.2022 | 20:03

Те тия ПП са най убавите. Никой не е достоен за тях. Никой не им е на нивото. Също като Слави.

Отговори
8 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?