49

Андрей Райчев: Никой не сe сети, че Рашидов е български турчин

Направиха голяма крачка и имаме председател на Народното събрание. Това каза пред БНТ социологът Андрей Райчев по повод избора на председател на парламента.

„Изпитах една радост, която не съм сигурен, че всички са се сетили. Вежди Рашидов е турчин. Преди 20-30 години появата на български турчин в НС щеше да предизвика скандал“, посочи Райчев. 

„На никой не му дойде в главата даже. Никой не се сети. Дори най-големите националисти не произнесоха името турчин. Това много ме радва. Голяма европеизация е настъпила в България“, добави той.

„Трябва да поздравим и Нинова, която разреши това нещо на своя глава, беше една патова ситуация“, изтъкна социологът.

Според него е пределно ясно, че този парламент ще има кратък живот и неговата задача е да приеме няколко закона, без които страната ще пострада лошо - за получаването на европейските средства и бюджета.

"Ключът от всички по-нататъшни събития е в ДБ, защото само те имат нещо, което да дадат. На ГЕРБ не им стига властта, на тях им трябва съвместна власт. Със синьото", каза Райчев. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стоичков

Стоичков

22.10.2022 | 16:38

Такъв етнос "български турчин" го измислиха медиите и такива "капацитети" като Райчев. Не знам в Турция да има етнос "турски българин". Не е вярно,че никой не се е сетил,а и изказването на Любен Дилов за това,че историята се повтаря и когато няма разбирателство между нас се намесва друг и са ни управлявали 500г. турци мина като притча и депутатите се направиха,че не разбират от намека му на къде върви избора за председател на НС.

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?